Rugpjūčio 22–26 d. vėl gyvai vyks aktyvaus ir pilietiško jaunimo projektas „Moksleiviai – į Vyriausybę“. 30 komisijos atrinktų baigiamųjų klasių moksleivių iš visos Lietuvos turės unikalią galimybę iš labai arti susipažinti su Vyriausybės veikla ir darbu viešajame sektoriuje.

„Ne kartą teko įsitikinti, kiek daug turime iniciatyvių ir neabejingų Lietuvos ateičiai jaunų žmonių. Pasitikėdami jais jau šiandien, neabejoju, dedame pamatus pilietiškai, atsakingai ir įsiklausančiai visuomenei. Projekto dalyviams moksleiviams linkiu niekuomet nepritrūkti smalsumo, drąsos ir tikėjimo tiek savimi, tiek Lietuvos ateitimi, kurią visi drauge ir kuriame“, – sako Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Šių metų projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ tema – „Moksleiviai Lietuvos ateičiai“.

Projekto organizatoriai ieško motyvuotų, smalsių, visuomeninėse veiklose aktyviai dalyvaujančių, gabių moksleivių. Projekto dalyviai turės galimybę iš arti pamatyti Lietuvos institucijų ir politikų kasdienį darbą ir savaitę patys dalyvauti šioje veikloje. Moksleivių lauks įtraukiantys užsiėmimai ir kūrybiškos veiklos, taip pat bendra savaitės užduotis, kurios tikslas – pasiūlyti sprendimus aktualiausiais valstybės valdymo klausimais.

Kandidatų dalyvauti projekte registracija vyks iki liepos 29 d. Projekte dalyvauti gali paskutinius arba priešpaskutinius mokslo metus baigę moksleiviai.

Pagrindinė informacija ir registracijos forma – https://epilietis.lrv.lt/lt/apsilankyk-vyriausybeje/moksleiviai-i-vyriausybe

Projektą nuo 2009 m. kasmet organizuoja Vyriausybės kanceliarija kartu su partnerėmis – Lietuvos moksleivių sąjunga ir Nacionaline moksleivių akademija. Iki šiol projekte dalyvavo beveik 400 moksleivių. Šiemet projektas vyks jau 14-ąjį kartą.

Daugiau informacijos taip pat skelbiama projekto „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose.