„Šiuo metu esu labai laiminga, nepaisant vis dar  slegiančių rūpesčių. Džiaugiuosi kiekviena diena, turiu begalę tikslų ir norų. Tačiau kadaise buvo kitaip. Aš sirgau depresija, sunkia jos forma, net tris kartus. Ne kartą bandžiau nusižudyti. Man pasisekė, kad nepavyko to padaryti. Laimingo atsitiktinumo dėka atsidūriau psichologo kabinete. Kaip ir dauguma, maniau, kad niekas man negali padėti. Ėjau į konsultacijas nenorėdama, bijojau atsiverti, nepasitikėjau niekuo. O dabar nesulaukiu savo konsultacijų pas psichologę. Labai gera išsikalbėti, nebijant būti pasmerktai, žinant kad tavo asmeniniai išgyvenimai pasiliks tik tame kabinete. Tik psichologinės pagalbos dėka, aš išmokau mylėti save, pakovoti už save, kai to reikia. Konsultacijų metu supratau, kad tik nuo manęs pačios priklauso mano laimė, kad tik aš atsakinga už savo gyvenimą. Supratau ir tai, kad aš negaliu pakeisti savo artimųjų elgesio. Išmokau suprasti, atpažinti savo jausmus, bei juos reikšti. Tik psichologinės pagalbos dėka man pavyko ištrūkti iš užburto rato-vaistai, pagerėjimas, ir vėl atkrytis. Depresija tai sielos liga, kuriai įveikti būtina psichologinė pagalba“ – rašo mūsų klientė Rita (vardas pakeistas).

Kai skaitai klientų atsiliepimus, supranti savo tikrąją darbo prasmę. Taip, gal kai kam atrodo, kad psichologas tik sėdi ir klauso. Tiesa tokia, kad mes bandom atitaikyti skirtingas konsultavimo technikas, metodikas, remiamės mokslinėmis teorijomis, „nardom“ smegenų dalyse gilindamiesi į kiekvieną atvejį, taip bandydami išspręsti lygtį, kodėl  kūnas inicijuoja fiziologinius pokyčius, cheminių signalų išskyrimą ir elgsenos atsaką.  Deja, dažnai nemalonų… Bet, kaip teigė Louisa Hey, „Mes visi matome pasaulį ne tokį, koks jis yra, o tokį, kokie esame patys“. Gaila, bet realybė tokia, jog nebemokame būti laimingi… Laimė? Kas ji? Klausiate? Tai yra forma, turinys, galimybė, šeima, tikėjimas… Kaip kam. O gal neatrastas išgyvenimas? Laimės pojūtis yra asmeninis išgyvenimas, vidinis pajautimas – aš gebėjau visa tai per save perleisti ir išlikau dar brandesnis! Tai yra vidinė ramybė, susieta su gyvenimo prasme, leidžianti pajausti, kad gyvenu savo asmeninį gyvenimą. Taip, čia, tame kabinete, kai sėdim Tu ir Aš, kai gali atsiverti, galbūt išspręsi savąją lygtį, kad tik pasijustum geriau.

Kviečiame tuos, kurie nori pasaulį pamatyti šviesesnį, išdrįsti kreiptis pagalbos.

Parengė Koordinacinio centro „Gilė“ psichologė Jurgita Gedeikienė.

Nemokamą psichologinę pagalbą Šilalėje teikia Koordinacinis centras „Gilė“, registracija tel. +370 648 36959.

Paslaugos teikiamos įgyvendinant Šilalės rajono savivaldybės administracijos įgyvendinamą projektą „Kompleksinių paslaugų šeimai teikimas Šilalės rajono savivaldybėje” Nr. 08.4.1-ESFA-V-416-07-0001. Projektas finansuojamas ES struktūrinių fondų lėšomis.