Birželio 21–22 dienomis Šilalės rajono savivaldybės administracijos direktorius Gedeminas Sungaila, jo pavaduotojas Virginijus Kvederys kartu su Investicijų ir statybos skyriaus vedėju Martynu Remeikiu ir statybos inžinieriumi Sauliumi Liatuku vyko apžiūrėti, kaip Šilalės rajone tvarkomi tam tikri objektai, keliai, įgyvendinami projektai.

Apžiūros metu pirmiausia apžiūrėta, kaip vykdomi Šilalės pramoninio rajono Šarūnkalnio ir Parko g. rekonstrukcijos darbai. Savivaldybės atstovus rangovas UAB „Kymelra“ informavo, jog jau atlikti sankasos darbai, sutvarkyti lietaus nuvedimo ir kanalizacijos tinklai, šiuo metu ruošiami pagrindai asfaltavimo darbams, bus įrengtas dviračių-pėsčiųjų takas ir apšvietimas. Rekonstrukcijos darbų pabaiga su pratęsimu numatyta šių metų rugsėjo 10 d. Projekto darbų suma – 669 tūkst. Eur, šiuo metu jau įsisavinta 385 tūkst. Eur. Šie darbai atliekami įgyvendinant „Tauragė+“ projektą.

Po to vykta apžiūrėti Kiaukų kaime esantį vietinės reikšmės kelią. Po gausių kritulių buvo paplauta kelio danga, todėl kartu su UAB „Diržė“ atstovu aptarta, kokių veiksmų nedelsiant reikia imtis dėl šios problemos sprendimo.

Apžiūrėta dar viena probleminė vieta Paakmenio k. Čia į sodybą per Jėrubyno upelį vedantis tiltas yra avarinės būklės. Ištikus nelaimei, mažai tikėtina, jog sodybą pasiektų greitosios pagalbos ar gaisrinės automobiliai. Šiuo metu ieškoma lėšų pradėti rengti projekto rengimo darbus dėl šio tilto sutvarkymo.

Taip pat apžiūrėtas Tūbinių kaimo Gardavos gatvėje esantis kelias, kurį tvarko rangovas UAB „Šilutės automobilių keliai“. Tvarkymo darbai beveik baigti, liko įrengti kelio atitvarus. Bendra projekto vertė – 210 tūkst. eurų.

Kitą dieną apžiūrėti dar 4 objektai. Pirmiausia nuvykta apžiūrėti Valstybinės įmonės Lietuvos automobilių kelių direkcijos ir UAB „Kvėdarsta“ įgyvendinamo projekto tilto per Jūros upę rekonstravimo darbų. Statybos darbai turėtų būti baigti iki šių metų gruodžio 1 d. Taip pat apžiūrėta aplinkkelio būklė, kuriame numatyti ir pradėti vykdyti vasaros sezono darbai:  nugreideriuotas ir specialiu druskos tirpalu nuo dulkėjimo aplietas žvyrkelis.

Vėliau vykta į Kvėdarną, kur apžiūrėtas slenkantis Padievaičio piliakalnio šlaitas. Ir toliau bus bendradarbiaujama su Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos atstovais ir rangovais dėl priemonių, kurios padėtų išspręsti šią problemą. Taip pat apžiūrėtas šalia piliakalnio atnaujintas kabantis pėsčiųjų tiltas. Rangovas UAB „Kymelra“ atliko paprastojo remonto darbus: pakeitė medines lentas, medines konstrukcijas, atramas ir pakopas. Apžiūrėjus tiltą iškilo tam tikrų priekaištų dėl kokybės, rangovas įsipareigojo trūkumus artimiausiu metu pašalinti.

Antrosios dienos vizitas baigtas kanalizuoto Geniotalio upelio Kvėdarnos miestelio Šilalės gatvėje apžiūra. Dėl šio upelio gyventojų sklypuose atsiranda įgriuvos, todėl už jų neretai užkliūvama, o iš gilesnių duobių yra tekę traukti įkritusius smulkiuosius gyvūnus. Šiuo metu jau pasirašyta sutartis su projektuotoju dėl rekonstrukcijos projekto rengimo darbų, laukiama pasiūlymų, kaip būtų galima išspręsti šią problemą.

 

Šilalės rajono savivaldybės administracijos
Veiklos administravimo skyrius