Šiandien, birželio 8 d., Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis, jo pavaduotoja Lineta Dargienė, administracijos direktorius Gedeminas Sungaila ir jo pavaduotojas Virginijus Kvederys Savivaldybėje susitiko su UAB „Egersund Net“ ir Užimtumo tarnybos Šilalės skyriaus atstovais. Susitikimo tikslas – aptarti žvejybos tinklų gamybos milžinės UAB „Egersund Net“ plėtros galimybes Šilalėje.

Tauragėje daugybę metų veiklą vykdanti „Egersund Group“ kompanija yra plataus spektro pramoninės žvejybos ir žuvininkystės įrangos gamintoja ir pardavėja. Besiplečianti įmonė dar vakar lankėsi Šilalėje, kur apžiūrėjo patalpas bendrovės plėtrai. Susitikimo metu paaiškėjo, jog angaro konstrukcija per silpna, kad atlaikytų įrangą, o bandant ją sustiprinti, stulpai trukdytų darbui. Bendrovės atstovai nenuleidžia rankų ir tikisi Šilalės rajone rasti jų veiklai tinkamą pastatą ar žemės plotą.

Kaip teigė Užimtumo tarnybos Šilalės skyriaus vedėjas Mindaugas Macas, Šilalės rajone yra apie 1000 bedarbių. Remiantis šiais skaičiais, manytina, jog tokiai bendrovei įsikūrus mūsų krašte, norinčiųjų dirbti tikrai atsirastų.

Susitikimo metu svarstyta galimybė organizuoti atvirų durų dieną ir gyventojus iš Šilalės į Tauragėje veikiančią bendrovę atsivežti nemokamai tam, kad jie galėtų pažiūrėti, kaip vyksta darbas, kokia jo specifika, ir apsvarstyti galimybę bendrovei atsidarius mūsų krašte, joje įsidarbinti.

Vadovai išreiškė suinteresuotumą, kad Šilalės rajone atsirastų daugiau naujų darbo vietų, todėl sutarė pasidomėti, ar rajone yra tinkamų pastatų ar žemės sklypų šios bendrovės veiklos plėtrai.

Jei turite pasiūlyti 0,5–1 ha žemės sklypą ar apie 2000 kv. m pastatą (angarą), apie tai kviečiame informuoti el. paštu info@silale.lt, nurodant savo kontaktus ir pasiūlymą.

 

 

Šilalės rajono savivaldybės administracija