Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis birželio 10 dieną dalyvavo finaliniame Norberto Paškevičiaus parke vykusiame medžio, akmens, tapybos ir kitų meno šakų plenero  ,,Bijotų atspindžiai 2022“ renginyje. Jis įteikė padėkas šio turiningo ir prasmingo renginio iniciatoriams ir vykdytojams.

Nuo pat ryto visi norintys galėjo dalyvauti meninių dirbtuvių edukacijose ar stebėti medžio drožybos procesą. Kaip kūrė medžio drožėjas Pranas Petronis  buvo galima matyti nuo birželio 6 iki 10 dienos. Jis išdrožė dvi medžio skulptūras pagal Dionizo Poškos –Mužikas Žemaičių ir Lietuvos kūrinį. Šiais darbais bus baigta medžio skulptūrų alėja vedanti į N. Paškevičiaus parko gilumą. Skulptoriaus Mindaugo Jankausko sukurtas iš granito interaktyvus sostas skirtas Bijotų kaip Mažosios Lietuvos kultūros sostinės įamžinimui. Akmens koplytstulpyje bus iškalti išnykę ir negyvenami Bijotų seniūnijos kaimai. Abu skulptoriaus sukurti darbai liepos 6 d. taip pat papuoš N. Paškevičiaus parką.

Norintys sužinoti ar gilios jų žinios apie Baublius ir Bijotų istoriją, galės pasitelkdami Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos mokinių, vadovaujamų dailės ir technologijų mokytojos Valentinos Kinderienės sukurta menine instaliacija ,,Baubliai 210“.

Menininkė Justina Tulaitė supažindins plenero dalyvius su viena iš seniausių tapybos technikų – enkaustika, o  norintys galėjo atsispausdinti Bijotų archyvinius vaizdus ant medinės plokštelės.

Sekretus mokė kurti kraštietė Ieva Vitartaitė plenere organizuotose tapybos gėlėmis dirbtuvėse.

Linos Mačiulės idėją sukurti šiaudines skulptūras, kurios per baltišką simboliką perteikia etnografinį stilių materialiai įgyvendino Bijotų kaimo bendruomenė. Jų sukurtos šiaudų skulptūros bus eksponuojamos ant vandens N. Paškevičiaus parko tvenkinyje iš kurių viena jau galima grožėtis.

Renginį pradėjo Kaltinėnų A. Stulginskio gimnazijos mokinių ansamblis, o vainikavo jau visoje respublikoje žinomos liaudiškos muzikos  kapelos ,,Bijotaičiai“ koncertas.

 

Mero patarėja Asta Gestautienė