Birželio 8–10 dienomis Palangoje vyko Jaunimo vasaros akademija „Kartu mes galime daug¡“, kurioje dalyvavo Lietuvos jaunimas iš 20 savivaldybių. Šilalės rajono savivaldybei atstovavo 9 jaunuoliai: Goda Genutytė, Dovydas Navardauskas, Svaja Grikšaitė, Eivina Petrauskaitė, Samanta Vyšniauskaitė, Austėja Ignotaitė, Ieva Valančiūtė, Gintaras Gedminas ir Emilija Gedvilaitė. Jaunuolius lydėjo savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorė Lina Maslauskienė ir Šilalės rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ pirmininkė Simona Kanapinskaitė.

Jaunimo vasaros akademija – tradicinis renginys Žemaitijoje, 2022 m. organizuojamas jau 16-ąjį kartą. Šiais metais renginys skirtas Lietuvos ir Europos jaunimo metams paminėti bei suteikti galimybę skirtingų regionų jaunuoliams vystyti savo socialinius įgūdžius bei kompetencijas, taip pat mažinti COVID-19 pandemijos pasekmes, skatinti jaunuolius įsitraukti sprendimų priėmimo procesus ir suteikti tam reikalingų žinių.

Po renginio jaunuoliai pasidalino įspūdžiais:

„Jaunimo vasaros akademijoje puikiai leidome laiką, sukūrėme dar stipresnį ryšį su kitais jaunuoliais – dabar jau draugais! Įspūdžiai ir potyriai patys geriausi.“ (Simona)

„Norisi padėkoti kiekvienam buvusiam ten! Buvo NEREALU!“ (Austėja)

„Grįžome su naujomis idėjomis, pasikrovę naujos energijos ir dar labiau motyvuoti. Šilališkiai pasirodėme ne iš kelmo spirti!“ (Samanta).

 

Šilalės rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ pirmininkė Simona Kanapinskaitė