Šiandien Šilalės rajono savivaldybės administracijoje lankėsi LR Seimo narys Jonas Gudauskas. Kartu su administracijos direktoriumi Gedeminu Sungaila, administracijos direktoriaus pavaduotoju Virginijumi Kvederiu bei mero pavaduotoja Lineta Dargiene buvo aptarti savivaldybėje vykdomi projektai, planuojamos kito finansavimo veiklos. Sutarta intensyvinti sporto komplekso statybas, kad būtų įsisavintas gautas 1,85 mln. Eur finansavimas. Aptarta, kiek dar lėšų trūks statyboms užbaigti, svarstyta apie jau įvykdytus projekto pakeitimus. Paliestas ir Šilalės kultūros centro renovacijos klausimas bei perspektyvos.

Daug diskusijų sukėlė ir Tauragė+ projektų įgyvendinimas. Kaip žinia, projekto etapo įgyvendinimas baigiamas kitų metų rugpjūčio 31d., laiko liko nebedaug, o darbų dar reikia atlikti nemažai. Stringa Bijotų senelių namų projektas, elektrinių autobusų pirkimas. Iki 2022 m. liepos 1 d. planuojama užbaigti Šarūnkalnio pramonės zonos sutvarkymo darbus, tačiau trūksta lėšų.

Aptartas ir 2021-2022 m. finansavimo etapas, dėl kurio savivaldybei kyla daug klausimų. LR Seimo narys Jonas Gudauskas pasiūlė susitikti su LR Finansų bei Vidaus reikalų ministerijų atstovais ir aptarti esamų projektų situaciją bei ateinančio finansavimo etapo galimybes.

Šilalės rajono savivaldybės administracija