Gegužės 12-15 dienomis Limasolyje (Kipre) vyko įžanginis Švietimo, garso ir vaizdo bei kultūros vykdomosios agentūros finansuotas Erasmus+ sporto smulkių bendradarbiavimo partnerysčių programos projekto PRESS („Promoting Rural Youth Engagement through Sport and Social Inclusion”) partnerių susitikimas.

Partneriai iš Bulgarijos, Lenkijos, Kipro, Rumunijos ir aptarė projekto žingsnius, pasiskirstė užduotis ir atsakomybes, susitarė dėl įgyvendinamo projekto vietinių veiklų ir pasirašė Partnerystės veiklos sutartį.

Susipažinę ir pristatę savo organizacijų vykdomas sporto veiklas jaunimui, dalyviai išvyko į Partnerystės dviračių žygį Limasolio pakrante. Šis žygis buvo ir galimybė susipažinti su fiziniam aktyvumui skirta infrastruktūra, ir projekto pristatymas visuomenei.

Kitą dieną „šlifavome“ komandinį darbą: irklavome drakonų valtį Yermasoyia užtvankoje, vakare dalyvavome Limasolio sporto šventėje. Akrotirio įlankos kranto promenadoje dešimtys sporto organizacijų kvietė išbandyti įvairiausias sporto šakas (krepšinį, tinklinį, stalo tenisą, skvošą, fechtavimą, boksą, karatė, šaudymą iš lanko, boulingą) ir laimėti prizų.

Per šias dvi dienas ne tik susiradome naujų draugų, gavome veiklos užduočių, pasisėmėme įkvėpimo bei įdomių idėjų, bet spėjome aplankyti ir gėlių šventę, patekti į „Liverpool“ sirgalių pergalės šėlsmą.

Ši informacija yra tik mano asmeninė nuomonė, todėl Europos Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį pateikiamos informacijos naudojimą straipsnyje.

Direktorius Stasys Baubkus