Informuojame, kad Šilalės rajono savivaldybės administracija, pateikusi paraišką Aplinkos projektų valdymo agentūros informacinėje sistemoje APVIS pagal priemonę „Subsidijos ir dotacijos namų ūkiuose susidariusioms asbesto atliekoms tvarkyti“, gavo dotaciją namų ūkiuose susidariusių asbesto atliekų surinkimui ir šalinimui. Dotacija gauta 150 tonų Šilalės rajono savivaldybės gyventojų namų ūkiuose susidariusių asbesto atliekų sutvarkymui.

Kviečiame turinčius asbestinio šiferio atliekų rajono gyventojus registruotis į Kaimo reikalų ir aplinkosaugos skyrių telefonais: (8 449) 46855; 8 685 28837, el. paštu ausra.etminiene@silale.lt arba artimiausioje seniūnijoje. Registruojantis reikalinga nurodyti adresą, kontaktinį asmenį, telefono numerį ir asbesto atliekų kiekį. Informaciją galima teikti iki 2022 m. birželio 10 d.

Ardant asbestinius stogus, pastatų konstrukcijas ir kitus gaminius, kurių sudėtyje yra asbesto, šalinant jų atliekas būtina užtikrinti, kad asbesto plaušeliai nepakliūtų į aplinką. Asbesto turinčios atliekos turi būti surinktos atskirai, kad nesusimaišytų su kitomis. Jei jos birios, turi būti sudrėkintos ir pakuojamos į sandarią plastikinę tarą (dvigubus plastikinius maišus, statines, konteinerius ar kt.).

 

Kaimo reikalų ir aplinkosaugos skyriaus vedėja Virginija Bukauskienė