Bendraujant su vaikais ir paaugliais, suaugusiųjų pasakyti žodžiai, komentarai, net tonas gali taip stipriai paveikti tiek mažamečius, tiek jaunuolius, kad įžeidimas ar padrąsinimas širdyje liks visam gyvenimui.

Menkinantys, užgaulūs pasisakymai vaikus dažnai sužeidžia labai ilgam – net ir suaugę jie gali prisiminti girdėtus dalykus ir dėl to jaustis kalti, nereikalingi, nepasitikėti savimi ar kitais. Ir, atvirkščiai, drąsinantys, nuraminantys, pagarbiai pasakyti žodžiai stiprina savivertę, tikėjimą savo jėgomis. Tai turi didelės įtakos tiek vaikų ir tėvų tarpusavio ryšiui, tiek santykiams su kitais, taip pat asmenybės raidai, emocinei savijautai.

Birželio 1-ąją, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, Paramos vaikams centras pradeda socialinę kampaniją „Tėvų žodžiai įsirašo širdy“, skirtą atkreipti visuomenės dėmesį į emocinį smurtą, mokytis suvaldyti emocijas ir kreiptis pagalbos.

Kampanijos pradžios renginys – konferencija „Tėvų žodžiai įsirašo širdy“, kurios metu sužinosite, kokios kasdienės suaugusiųjų frazės vaikus augina, o kokie žodžiai žaloja, kas padeda atpažinti savo jausmus, nusiraminti ir keisti bendravimo stilių, kaip stiprinti vaikų psichologinį atsparumą, kur kreiptis pagalbos, kai sunku suvaldyti emocijas.

Konferencijoje įžvalgomis ir praktinėmis rekomendacijomis dalinsis Paramos vaikams centro psichologės: Aušra Kurienė, Jūratė Baltuškienė, Ieva Daniūnaitė, Veronika Lakis-Mičienė ir OVC Consulting konsultantė, psichologė Mirolanda Trakumaitė. Moderuos aktorė, radijo laidų vedėja Kristina Savickytė.

Programa: https://bit.ly/3Pxm82E

Konferencija vyks: birželio 1 d. 10.00 – 13.00 val. Lietuvos Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, Renginių erdvėje (Gedimino pr. 51, Vilnius), ir internetu, Paramos vaikams centro „Facebook“ ir „YouTube“ paskyrose. Po konferencijos bus galima peržiūrėti įrašą.

Dalyvavimas nemokamas.

Registracija: https://forms.gle/Zkge33GM2SnGShLb9

Registracijos anketoje nurodytu Jūsų el. paštu bus atsiųstas (registracijos arba kitą dieną) patvirtinimas dėl dalyvavimo „gyvai“ Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje ir tiesioginės transliacijos nuorodos (likus dviems dienoms iki konferencijos).

Organizatorius: Paramos vaikams centras.

Rėmėjai: Aktyvių piliečių fondas, finansuojamas Europos ekonominės erdvės (EEE) ir Norvegijos finansinių mechanizmų. Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Partneris: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.