Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis ir administracijos direktorius Gedeminas Sungaila gegužės 21 dieną dalyvavo Gatvės muzikos dienos renginyje, kuris iškilmingai buvo pradėtas prie Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro. Nuoširdžiai pasveikinę visus šios muzikinės šventės dalyvius, jis įteikė padėką pagrindinei šio renginio organizatorei Šilalės kultūros centro instrumentalistei Reginai Mockutei, o Gatvės muzikos dienos muzikantams  ir dainininkams (atlikėjams) šakotį.

Gatvės muzikos dienos renginiai prasidėjo baikerių paradu, gitaristų grupės ,,Gaida“,  grupės ,,Moxia“ iš Tauragės, Laimos Petkuvienės jaunųjų dainininkų koncertu. Visdžiaugų kaimo kapela savo koncertu džiugino žiūrovus prie parduotuvės ,,Nefertarė“, o Šilalės ,,Bočiai“ – kavinės ,,Provincija“ terasoje.

Gatvės muzikos diena vyksta jau šešiolikti metai. Ji pradėta 2007 metais dainininko  Andriaus Mamontovo iniciatyva ir paplito ne tik po Lietuvos miestus, bet ir  kitose šalyse: Ukrainoje, Airijoje, Armėnijoje, Olandijoje, Belgijoje, Norvegijoje, Latvijoje ir kitur.

 

Mero patarėja Asta Gestautienė