Balandžio 29 d. prezidentūroje Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Radiškės kaime, Kaltinėnų seniūnijoje gyvenančią A. Vasiliauskienę apdovanojo ordino ,,Už nuopelnus Lietuvai” medaliu. Ji šio apdovanojimo nusipelnė išauginusi septynis vaikus, juos išauklėjusi dorais, darbščiais, pareigingais žmonėmis.

Balandžio 30 dieną, Motinos dienos išvakarėse, Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis A/Vasiliauskienei įteikė padėką, gėles bei saldžias dovanas, jis perdavė ir savo žmonos Daivos Meižienės bitučių sunešto medaus.

Nors ir garbingo amžiaus sulaukusi, pagimdžiusi ir išauginusi septynis vaikus, A. Vasiliauskienė dar guvi, net karvutę pati pasimelžia. Atviravo, kad naminis pienelis pats skaniausias – ar sriubą iš jo virsi, ar šviežią gersi. Stanislovas ir Aleksandra savo ūkelyje dar lesina būrį vištų. O vištos, kaip sakė šeimininkė, tai dėl vaikų ir anūkų, taip greičiau juos į svečius prisišaukianti, kai kiaušinių ,,pridedinanti”.

Atvykus mus pasitiko vyriausia poros dukra Dalė Andruškienė, gyvenanti ir dirbanti Klaipėdoje. Ji jau 38 metus moko pradinių klasių mokinius. Sūnus Petras taip pat gyvena Klaipėdoje, jis įmonės direktorius. Dar viena dukra Gražina Mačėnienė gyvena Kaune, važinėja dirbti į užsienį. Dukra Regina Lukoševičienė gyvena ir ūkininkauja Raseinių rajone. Kita dukra Genė Andriulienė dirba Klaipėdoje. Sūnus Stepas gyvena Mažeikiuose, jis – krovinių pervežimo įmonės direktorius. Jauniausioji šeimos atžala Teresė Kašėtienė jau dvidešimt metų gyvena ir dirba Čikagoje. Šis gražus septynetas A. ir S. Vasiliauskams padovanojo būrį anūkų, o kai kurie anūkai jau ir proanūkiais senelius nudžiugino.

Išlydėdamos svečius mama ir dukra pasidžiaugė, kad rudenį jau apie keturiasdešimt šeimos narių galės susėsti prie A.Vasiliauskienės gimtadienio stalo.

 

Mero patarėja Asta Gestautienė