Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) primena, kad vadovaujantis Socialinės pašalpos gavėjų ir gyvūnų globėjų laikomų kačių, šunų ir šeškų privalomo ženklinimo ir registravimo išlaidų kompensavimo tvarkos aprašu, socialinės pašalpos gavėjų laikomų kačių, šunų ir šeškų (toliau – gyvūnai augintiniai) ženklinimo ir registravimo išlaidos kompensuojamos iš valstybės biudžeto lėšų.

VMVT primena, kad pagal Kompensavimo tvarką kompensuojamos išlaidos už gyvūnų augintinių ženklinimo ir registravimo paslaugas, suteiktas iki 2022 m. gegužės 1 d. Kompensuojamos išlaidos (už 1-o gyvūno augintinio paženklinimo ir registravimo paslaugas – ne daugiau kaip 15 Eur (įskaitant PVM)) socialinės pašalpos gavėjams už jų laikomus ne daugiau kaip 3 gyvūnus augintinius, atvestus iki 2021 m. gegužės 1 d.

VMVT prašo socialinės pašalpos gavėjus nepraleisti galimybės iki nustatytos datos pasinaudoti Kompensavimo tvarkoje nustatyta kompensacija, t. y. kreiptis į privačius veterinarijos gydytojus ar gyvūnų augintinių ženklinimo ir registravimo paslaugas teikiančius asmenis dėl gyvūnų augintinių paženklinimo ir registravimo Gyvūnų augintinių registre.

Kaip paženklinti gyvūną