Penktadienį rajone lankėsi LR Seimo nariai Jonas Gudauskas, Andrius Kupčinskas, Edmundas Pupinis ir Audrius Petrošius bei Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas. Su Seimo nariais susitikime dalyvavo mero pavaduotoja Lineta Dargienė, administracijos direktoriaus pavaduotojas Virginijus Kvederys.
Šilalėje Seimo narių delegacija su savivaldybės atstovais apsilankė baseine, apžiūrėjo sporto komplekso statybas. Baseino statyboms iš Švietimo, kultūros ir sporto ministerijos šiais metais gauta 1,85 mln. eurų. Deja, dar trūks maždaug pusės milijono eurų darbams užbaigti.
Po sporto salės statybų apžiūros į susitikimą buvo pakviesti Šilalės sporto mokyklos administracija ir šios mokyklos sporto treneriai bei Šilalės rajono savivaldybės atstovai. Diskutuota apie sporto trenerių ir mokytojų, kurie atlieka tokį patį darbą, kaip ir treneriai, atlyginimų suvienodinimą, plaukimo, kaip kūno kultūros pamokų, organizavimą mokiniams, lėšų skyrimą vykimui į sporto varžybas ir daugelį kitų sportininkams aktualių klausimų.
Seimo narių bei administracijos delegacija apsilankė ir prie Šilalės stadiono esančioje sporto aikštelėje. Šilalės sporto mokyklos direktorė Gitana Jurgutienė informavo, kad jau ne pirmus metus bando gauti finansavimą per įvairiausias programas šiai aikštelei sutvarkyti, tačiau nesėkmingai. Su Seimo nariais diskutuota, kaip galima būtų išspręsti šią problemą.
Seimo narys Jonas Gudauskas, apibendrindamas susitikimą, padėkojo Seimo nariams už dėmesį sportui mūsų rajone bei paragino kolegas padėti spręsti išsakytas trenerių problemas.
Šilalės rajono savivaldybės administracija