Borščiv – tai miestas Ukrainoje, su kuriuo Šilalę sieja bendradarbiavimas. Nors aktyvūs karo veiksmai mieste nevyksta, tačiau Borščivo gyventojai aktyviai padeda fronte kovojantiems tautiečiams.

Šilalės rajono savivaldybės taryba paskyrė 20 000 eurų finansinę paramą miestui partneriui. Parama pervesta į saugią miesto sąskaitą, gautas mero Igor Čopik patvirtinimas, jog pinigai gauti.

Karo pradžioje Šilalės rajono savivaldybė atidarė specialią sąskaitą, į kurią kvietė pervesti finansinę paramą taip pat konkrečiai Borščiv miestui. Sąskaitoje iš viso surinkta 5427 eurai, išleista 3690,74 euro. Pinigai panaudoti medžiagai pirkti (nupirkta 95 metrai specialiai fronte naudojamoms šarvinėms liemenėms reikalingos siūti medžiagos), 80 l dyzelinio kuro, žuvies konservų. Visa medžiaga, kuras ir 345 kg konservų bei piliečių suaukota parama iš Šilalės kultūros centro jau pasiekė Borščiv miestą. Už likusius 1736,26 euro bus nupirkta specialios medžiagos ir kartu su likusia dalimi konservų bus išsiųsta artimiausiu metu.

Dėkojame UAB „Texdan“ už perduotus lipukus (daugkartinės klijuojamos juostelės), kurios reikalingos šarvinių liemenių gamybai. Džiaugiamės ir ŽŪKB „Pieno gėlė“ 400 eurų parama, už kurią buvo nupirktos dovanėlės keturiasdešimt šešiems ukrainiečių vaikams ir išdalintos prieš pat stačiatikių šv. Velykas.

Dėkojame ir visiems tiems, kurie parėmė finansiškai ir būtiniausiais ukrainiečiams daiktais. Kviečiame ir kitus prisidėti savo aukomis. Jūsų pagalbos Ukrainai reikia šiandien.

 

Gavėjas: Šilalės rajono savivaldybės administracija

Gavėjo sąskaita: LT154010044500243623

Paskirtis: parama Ukrainai