Balandžio 5 dieną iškilmingai atidarytas skandinavų kapitalo įmonės UAB „LTP Texdan“ naujas siuvimo cechas.  Šilalės rajono Mažrimų kaime įsikūrusio įmonės padalinio atidarymo oficialiame renginyje dalyvavo Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis ir savivaldybės administracijos direktorius Gedeminas Sungaila.

Faktiškai darbas šiame ceche prasidėjo jau prieš keletą savaičių. Cechas naujose, erdviose patalpose įkurtas dėl patalpų stygiaus, atsiradusio didėjant įmonės gamybos apimtims. Įmonė siuva baldų ir čiužinių užvalkalus, kurių paklausa vis auga. Pagaminta produkcija eksportuojama pirkėjams iš viso pasaulio, didžioji dauguma produkcijos parduodama Europos Sąjungos šalyse. Su Rusija ir Baltarusija įmonė nebendradarbiauja.

Lietuvoje bendrovė turi padalinius Šilalėje ir Kėdainiuose, kur įsikūrę 2 cechai. Be padalinių Lietuvoje, įmonė turi cechus Danijoje, Meksikoje, Ukrainoje, Vietname, perkama gamykla Rumunijoje. Įmonei vadovauja danas Henrikas Olssonas, direktorius yra Rolandas Jaškevičius, Šilalės padalinio vadovė – Toma Remeikytė. Šiuo metu iš Šilalės rajono ir miesto čia  dirba 117 darbuotojų: siuvėjų, sukirpėjų, sukirpimo meistrų, apskaitininkų, technologų, sandėlio darbuotojų.

Kaip akcentavo personalo vadovė Giedrė Dangveckienė, šiuo metu bendrovė plečiasi ir ieško apie 80 darbuotojų: siuvėjų, sukirpėjų, meistrų, administracijos ir  sandėlio darbuotojų. Darbuotojams siūlomos lanksčios darbo valandos, derinamasi prie darbuotojų vaikų lankomų ugdymo įstaigų darbo laiko, sudaromos sąlygos dirbti iš namų. Taip pat pasirūpinta autobusiuko nuoma bei kompensacijomis už kurą. Kava bei arbata darbuotojams nemokama,  kiekvieną savaitę darbuotojai vaišinami užkandžiais.

Oficialiame atidaryme dalyvavo dauguma įmonės darbuotojų, buvo vaišinamasi proginiu tortu.

 

Mero patarėja Asta Gestautienė