Vasario 21 – 25 d. Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje vyko ,,Erasmus+“  projekto „Move your body, move your mind – developing mental skills through board, field, sports and ICT games“ partnerių iš Italijos, Lenkijos, Rumunijos ir Graikijos virtualus mobilumas. Gaila, kad partneriai dėl pandeminės situacijos pabūgo atvykti, tačiau džiaugiamės įvykusia sėkminga ir darbinga projektine savaite.

Susitikimą pradėjome kiekvienos šalies mokyklų bei mokinių komandų prisistatymu, šventiniu koncertu bei mūsų gimnazijos direktoriaus J. Žymančiaus sveikinimu. Visos projektinės veiklos vyko pagal sudarytą programą. Šiame projekte dalyvavo 7 klasės mokiniai.  Projekto dalyviai pristatė savo šalies populiarius stalo ir sportinius žaidimus. Visų šalių dalyviai lavino savo protinius gebėjimus įmindami mįsles, o kadangi projektas susijęs su sportu, tai dalyvių paprašėme ir pajudėti. Skambant muzikai, išmokėme aerobikos judesių, kuriuos vėliau virtualiai šoko visi projekto dalyviai. Mokiniai taip pat pristatė, kaip jie aktyviai ir judriai leidžia pertraukas savo mokyklose. Nors susitikimas vyko nuotoliniu būdu, tačiau mums pavyko surengti tarptautinį žaidimų turnyrą. Mokiniams buvo pateikti žaidimai ir jų aprašai. Dalyviai turėjo šiuos žaidimus, estafetes nufilmuoti, užfiksuoti rezultatus ir parodyti filmuotą medžiagą projekto dalyviams. Tai buvo visiems labai smagi patirtis.

Be projektinių veiklų susitikimo dalyviai turėjo galimybę virtualiai pakeliauti po mūsų sostinę Vilnių, Šilalės rajoną bei susipažinti su Lietuvos istorija. Pasitelkdami išmaniąsias technologijas visi kartu atlikome kūrybines praktines užduotis, surašėme savo mintis, įspūdžius, vertinimus apie šį projekto virtualų mobilumą.

Paskutinę projekto dieną pasidžiaugėme įgyvendintomis veiklomis, rezultatais, mokinių aktyvumu bei atsisveikinome iki kito susitikimo, kuris vyks Rumunijoje.

 

Šis projektas yra finansuojamas iš Europos Komisijos „Erasmus+“ programos lėšų.

 

užsienio kalbų mokytojos Irena Linkytė ir Kristina Katauskaitė