Šilalės rajono savivaldybės mero pavaduotoja Lineta Dargienė, administracijos direktoriaus pavaduotojas Virginijus Kvederys ir mero patarėja Asta Gestautienė garbingo 85 – ojo  jubiliejaus proga pasveikino upyniškį Klemensą Lovčiką.

Kraštotyrininkas, muziejininkas, tautodailininkas, kryždirbys,  Žemaitijos istorijos ir kultūros puoselėtojas, tyrinėtojas puikiai pažįstamas ne tik Upynos miestelio, Šilalės krašto žmonėms, bet ir žinomas plačiai Lietuvoje. Visus K. Lovčiko  nuopelnus kraštotyrai ir muziejininkystei sunku ir išvardinti, mūsų krašte jis pažįstamas kaip nenuilstantis senovinių eksponatų rinkėjas, kryždirbys, koplytstulpių, medinių žaislų kūrėjas. Upynos liaudies amatų muziejaus įkūrėjas yra parengęs maždaug dvidešimt kraštotyrinių darbų, sukaupęs virš šešių tūkstančių vienetų foto negatyvų ir skaidrių kraštotyrine tematika. Yra apdovanotas prezidentės Dalios Grybauskaitės  ordinu ,, Už nuopelnus Lietuvai”, Lietuvos televizijos nominacija ,,Už pagalbą žemdirbiams“, Jorio apdovanojimu, ,,Aukso vainiko“  Tauragės apskrityje prizininkas.

Rajono vadovai sveikindami linkėjo stiprios sveikatos, dėkojo už Šilalės rajono garsinimą, džiaugėsi, kad jubiliatas nestokoja sveiko humoro, kad vis dar nenuilstamai rūpinasi Upynos krašto etnokultūros palikimu.

 

Mero patarėja Asta Gestautienė