Kovo 11-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje apdovanoti Šilalės kraštui nusipelnę žmonės. Penkioliktąjį kartą vykusios „Auksinės gilės“ ceremonijos metu skirtos penkios „Auksinės gilės“.

Prieš prasidedant iškilmingam minėjimui, Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje vyko jaunųjų šaulių pasižadėjimai ir apdovanojimai, buvo aukojamos šventos Mišios. Po jų renginio vedėja Kultūros centro režisierė Loreta Bartkutė pasveikinti šventės dalyvių ir įteikti apdovanojimus pakvietė Šilalės rajono savivaldybės merą Algirdą Meiženį ir Administracijos direktorių Gedeminą Sungailą. Vadovai savo kalbėjo sakė, jog iškovota Lietuvos laisvė brangi kiekvienam iš mūsų, tačiau šalia vykstantis karas parodo, kokia ji trapi. Neįtikėtinas ukrainiečių pasiryžimas, drąsa ir atkaklumas, kovojant už savo valstybę ir jos laisvę, atskleidė, jog galime susitelkti, būti vieningi ir jausti didesnę pagarbą vieni kitiems. Sveikindami Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga, jie minėjimo dalyviams linkėjo branginti Lietuvos laisvę ne tik žodžiais, bet ir prasmingais darbais.

Pirmoji „Auksinė gilė“ už daugiau nei 30 metų asmeninį indėlį ginant, plėtojant spaudos ir žodžio laisvę, žurnalisto profesinio vardo garsinimą mūsų rajone įteikta nepriklausomo laikraščio „Šilalės artojas“ redaktorei Angelei Bartaševičienei. Antrasis apdovanojimas už daugiausiai kartų Šilalės rajone paaukotą kraują, už aktyvią ir neatlygintiną kraujo donorystę įteiktas Šilalės r. Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos darbuotojui Aleksui Bartkui. Trečioji „Auksinė gilė“ įteikta VšĮ Šilalės rajono ligoninės Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyriaus vyresniajai slaugytojai Laimai Bernotienei už veržlumą ir ryžtą imantis naujų iniciatyvų teikiant medicinos paslaugas, geranoriškumą ir subtilumą jungiant gydytojus, slaugytojus ir slaugytojų padėjėjus į vieningą bei atsakingą kolektyvą. „Auksine gile“ už kūrybinį aktyvumą, tradicijų puoselėjimą, pilietines iniciatyvas ir jų įgyvendinimą, pelnytą aplinkinių pagarbą, ištikimybę profesijai, profesionalaus meno sklaidą ir Šilalės krašto garsinimą apdovanotas Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro vyriausiasis režisierius Vytautas Jankauskas. Paskutinysis apdovanojimas už rūpestingą, nuoširdų darbą, asmeninę iniciatyvą karantino laikotarpiu, rūpinimąsi negandų ištiktais žmonėmis, aktyvų dalyvavimą Šilalės parapijos „Carito“, seniūnijos ir bendruomeninėje veikloje įteiktas Šilalės kaimiškosios seniūnijos socialinei darbuotojai Angelei Paulienei

Nominantus sveikino Šilalės rajono savivaldybės vadovai, artimieji, draugai, kolegos ir kiti.

Po „Auksinės gilės“ apdovanojimų ceremonijos vyko Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblio koncertinė programa (meno vadovas Eugenijus Čiplys). Prie Šilalėje esančio paminklo ,,Laisvės šauklys“, pasipuošę ukrainietiška ir lietuviška atributika, rinkosi rajono gyventojai, kur juos įamžino profesionalus fotografas VILI MEDIA.

Daugiau renginio akimirkų rasite paspaudę čia.

 

Veiklos administravimo skyrius