Šilalės rajono savivaldybė, kad paremtų Rusijos užpultą ir karo niokojamą Ukrainą bei ukrainiečius, taip pat Borščivą – Šilalės miestą partnerį, atidarė specialią sąskaitą banke. Nuo kovo 1 d. iki kovo 23 d. į šią sąskaitą Šilalės rajono gyventojai jau pervedė 5027 eurus. Informuojame, jog jie kol kas nepanaudoti. Paaukota piniginė suma dar nėra didelė, tikimasi, kad Šilalės žmonės ir toliau aukos ukrainiečiams, nes kasdien įplaukia pinigų į sąskaitą. Ši sąskaita yra saugi ir patikima, o kiekvienas jūsų paaukotas euras yra svarbus Ukrainoje likusiems žmonėms. Sukaupti pinigai bus panaudoti pagal paskirtį – paremiant ukrainiečius bei Borščivo miesto žmones.

Nors Borščivo mieste karo veiksmai dabar nevyksta, tačiau šis miestas priima ir apgyvendina bei rūpinasi iš karo niokojamų miestų ir vietovių pasitraukiančius savo tautiečius. Jiems labai trūksta medikamentų, higienos priemonių, taip pat bėgančių iš karo nuniokotų miestų žmonių apgyvendinimui reikalingų daiktų.

Tariame ačiū aukojusiems ir iš anksto dėkojame tiems, kurie dar prisidės prie visokeriopos  pagalbos Ukrainai. Primename, kad paaukoti galite pervesdami savo pasirinktą sumą į šią sąskaitą:

Gavėjas: Šilalės rajono savivaldybės administracija

Gavėjo sąskaita: LT154010044500243623

Paskirtis: parama Ukrainai.

 

Mero patarėja Asta Gestautienė