Įgyvendinant Erasmus+ mokyklų mainų partnerystės projektą „Sports is a Game, No Fight Let’s Play“, kovo 2-6 d. Šilalės r. Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos 6 mokiniai, lydimi 3 mokytojų, dalyvavo projekto veiklose Turkijoje.  Dalyvius iš Lietuvos ir Rumunijos Stambule priėmė Özel Boğaziçi Eğitim İlgi Anadolu Lisesi mokyklos mokiniai ir mokytojai. Italijos partneriai susitikime dalyvavo nuotoliniu būdu.

Penkių dienų veiklas jungė bendra tema „Lygybės skatinimas“. Jau pirmąją dieną, pristatę savo šalių tradicinius amatus ir šventes, pamatėme, kad turime daugiau panašumų nei manėme. Kitomis dienomis grupėse aiškinomės, kokios problemos mokiniams kyla mokykloje, ieškojome jų sprendimo būdų, dalyvavome užsiėmime „Problemų/Sprendimų dėžutė“, kūrėme vaidybines situacijas. Dar kartą aptarėme, kuo skiriasi lygybės ir teisingumo sąvokos, gerinome socialinius įgūdžius, tobulinome bendravimo anglų kalba gebėjimus.

Taip pat turėjome galimybę susipažinti su Turkijos kultūra, Stambulo istorija, aplankyti ne vieną muziejų. Pabuvojome Hagia Sofija mečetėje, plaukėme Bosforo sąsiauriu. Susitikimo Turkijoje pabaigoje projekto dalyviai aptarė ir apibendrino visas savaitės veiklas, jiems buvo įteikti sertifikatai.

Džiaugiamės, kad mokiniai sustiprino pagarbos ir tolerancijos savo bendraamžiams jausmą, patyrė kitos šalies kultūrą bei susipažino su turkų kalba.

Programą Erasmus+ finansuoja Europos Komisija, šios programos švietimo ir mokymo sritį Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

 

 

Neringa Bankauskienė, projekto koordinatorė