Šilalės rajono savivaldybė, reaguodama į Rusijos pradėtą karinę operaciją prieš Ukrainos tautą ir į tarptautinių įsipareigojimų laužymą, pareiškia, kad remia Ukrainos nepriklausomybę,  suverenumą ir teritorinį vientisumą su jos tarptautiniu mastu pripažintomis sienomis, smerkia karinę Rusijos agresiją prieš Ukrainą ir rengia rezoliuciją dėl Rusijos pradėtų atvirų karo veiksmų, ketindami nutraukti bendradarbiavimo susitarimus su rajono partneriais iš Rusijos.

Savivaldybė vertina Šilalės rajono ir Borščivo miesto savivaldybių partnerystę, kuria skatinamas bendradarbiavimas ir draugiški ryšiai, paremti demokratijos, abipusio pasitikėjimo ir lygybės principais. Solidarizuojamės ne tik su Borščivu, bet ir su visa Ukraina šiuo sunkiu šaliai metu.

Savivaldybė kreipėsi į miesto partnerius, išreikšdama Šilalės rajono gyventojų palaikymą, susirūpinimą, pasiūlydama savo pagalbą. Esame pasiruošę priimti 300 gyventojų iš Ukrainos, jiems suteikti maitinimo, pavėžėjimo ir kitas būtiniausias paslaugas bei pagalbą.

Raginame gyventojus išlikti vieningiems, ramiems ir nepanikuoti. Kviečiame sekti informaciją savivaldybės interneto svetainėje www.silale.lt ir feisbuko paskyroje, kur dalinsimės aktualiausiomis naujienomis ir žiniomis.

 

Meras Algirdas Meiženis
Mero pavaduotoja Lineta Dargienė
Administracijos direktorius Gedeminas Sungaila
Administracijos direktoriaus pavaduotojas Virginijus Kvederys