Šiandien, vasario 25 d., Šilalės rajono savivaldybėje vyko Šilalės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdis, kuriame svarstyti klausimai dėl pabėgėlių iš Ukrainos apgyvendinimo, maitinimo, atvežimo. Posėdyje dalyvavo Ekstremalių situacijų komisijos vadovas, administracijos direktorius Gedeminas Sungaila, meras Algirdas Meiženis, Ekstremalių situacijų komisijos nariai,  Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro grupių vadovai, savivaldybės specialistai, rajono seniūnijų seniūnai, VšĮ Šilalės rajono ligoninė, UAB „Šilalės vandenys“,  UAB  „Šilalės autobusų parkas“, Socialinių paslaugų namų, kitų įstaigų ir apgyvendinimo bei maitinimo paslaugas Šilalės rajone teikiančių įmonių atstovai.

Šilalės rajono savivaldybės administracija savivaldybei nuosavybės teise priklausančiose patalpose, t. y. panaudojant buvusias rajono  mokyklų patalpas, bendruomenių sales, socialinius būstus, o taip pat pasinaudojant ir kaimo turizmo sodybų bei viešbučių  paslaugomis, šiuo metu laikiną prieglaudą galėtų suteikti apie 300 užsieniečių. Taip aptarti klausimai dėl vandens ir maisto tiekimo, pavėžėjimo.

Atsižvelgdami į nuolat kintančią situaciją Ukrainos teritorijoje, kviečiame gyventojus, norinčius ir galinčius suteikti pagalbą iš Ukrainos bėgantiems žmonėms, juos apgyvendinant ar pavežant, apie tai informuoti savo seniūnijos seniūną. Seniūnijų kontaktus galite rasti paspaudę čia.

Taip pat apie galimybę suteikti būstą ir pavežti nuo sienos iš Ukrainos bėgančius gyventojus, galite pranešti užsiregistruodami https://stipruskartu.lt/.

Reikia nepamiršti, jog nuo karo kenčia ne tik žmonės, bet ir gyvūnai. Reaguodami į VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ prašymą, norime pakviesti registruotis žmones, kurie esant poreikiui galėtų suteikti laikiną prieglobstį Ukrainos gyvūnams. Registracijos anketa – https://bit.ly/UkrainosGyvūnai.

Raginame gyventojus išlikti vieningiems, ramiems ir nepanikuoti. Kviečiame sekti informaciją savivaldybės interneto svetainėje www.silale.lt ir feisbuko paskyroje, kur dalinsimės aktualiausiomis naujienomis ir žiniomis.

 

Šilalės rajono savivaldybės administracija