Sausio 26 dieną Šilalės rajono savivaldybės vadovai: meras Algirdas Meiženis, mero pavaduotoja Lineta Dargienė, administracijos direktorius Gedeminas Sungaila ir Šilalės kultūros centro vyriausiasis režisierius Vytautas Jankauskas atsiliepdami į Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės kvietimą, įsijungti į Tarptautinės Holokausto aukų atminimo  dienos veiklas, aplankė  žydų žudynių vietą Tūbinių miške.

Šioje vietoje apytikriai 1941 metų rugsėjo mėnesį Šilalės, Kvėdarnos, Laukuvos ir kitų valsčių policininkai, pagalbiniai policininkai, vokiečiai sušaudė Kaltinėnų, Laukuvos, Kvėdarnos ir Šilalės žydus. Manoma, kad 1941 m. čia nužudyta virš 700 žydų: moterų, vaikų ir vyrų, tikslus aukų skaičius nėra žinomas.

Jungtinės Tautos 2005 metais priėmė rezoliuciją, smerkiančią diskriminaciją, prievartą religiniu ar etniniu pagrindu ir atmetančią Holokausto neigimą ir sausio 27 dieną paskelbė Tarptautine Holokausto aukų atminimo diena, nes šią dieną 1945 metais buvo išvaduota Aušvico koncentracijos stovykla Lenkijoje.

 

Mero patarėja Asta Gestautienė