Pastarosiomis dienomis sparčiai augant COVID-19 ligos atvejų skaičiui (paskutinių 7 dienų vidurkis parai – 7185 nauji atvejai), padidėjo ir testavimo dėl koronaviruso infrastruktūros apkrova. Atsižvelgusios į susidariusią situaciją, Lietuvos savivaldybės didina testavimo vietų skaičių, ilgina mobilių punktų darbo laiką ir dažnina ėminių paėmimo periodiškumą.

Numatoma, kad per artimiausias dienas testavimosi vietų padaugės keliais tūkstančiais. Dėkojame besitestuojantiems gyventojams už supratingumą ir kantrybę ir pabrėžiame, kad, siekdami ir toliau užtikrinti sklandų testavimo dėl koronaviruso procesą, ieškome būdų, galinčių užtikrinti efektyvų bendradarbiavimą tarp skirtingų įstaigų, pasitelkti daugiau žmogiškųjų išteklių darbui mobiliuose punktuose.

Prie testavimo infrastruktūros efektyvumo palaikymo gali prisidėti ir patys gyventojai. Svarbu, užsiregistravus tyrimui, atvykti į mobilų punktą laiku, nevėluoti. Taip visi galimi laikai bus panaudoti, nesusidarys eilės. Užsiregistravus COVID-19 tyrimui, bet vėliau pasikeitus planams, maloniai kviečiame nedelsiant paskambinti numeriu 1808parašyti el. paštu info@1808.lt arba prisijungti www.1808.lt ir atšaukti savo registraciją arba perkelti ją į patogesnį laiką  – tai truks tik kelias minutes, tačiau dėl tokio atsakingo elgesio tyrimus greičiau atlikti galės kiti gyventojai, vis dar laukiantys galimybės užsiregistruoti.

Tikėtina, kad didžiausia apkrova testavimo vietose bus ateinančias kelias savaites, kai pastebimas staigus naujų COVID-19 atvejų augimas.

Primename, jog pajutus koronavirusui būdingus simptomus (kosulį, karščiavimą ar dusulį), reikia registruotis COVID-19 tyrimui internetu www.1808.lt arba Karštąja linija 1808. Kol bus gautas tyrimo rezultatas, izoliuotis, dirbti nuotoliniu būdu ir kreiptis į šeimos gydytoją dėl nedarbingumo.

Naujausią informaciją apie laisvas vietas mobiliuose punktuose galima rasti ČIA.

 

SAM Spaudos tarnyba