Atsižvelgiant į gyventojų susirūpinimą dėl valstybinės reikšmės kelio Nr. 165 Šilalė–Šilutė tilto per Jūros upę rekonstravimo darbų ir siekiant suteikti jiems kuo tikslesnę informaciją dėl tolimesnės darbų eigos, šios savaitės pradžioje Šilalės rajono savivaldybės vadovai organizavo susitikimus tiek su gyventojais, tiek su Valstybės įmonės Lietuvos automobilių kelių direkcijos (toliau – LAKD) atstovais.

Nors lapkričio 19 d. buvo gautas LAKD raštas dėl Pajūrio tilto remonto darbų, kuriame buvo nurodyta, jog direkcija, išanalizavusi susidariusią situaciją ir siekdama užtikrinti eismo dalyvių saugumą, priėmė sprendimą rinktis laikino tilto, kuriuo būtų vykdomas automobilių transporto ir pėsčiųjų eismas, įrengimą vietoje anksčiau numatyto eismo apylanka, vėliau LAKD savo sprendimą pakeitė. Direkcija informavo, jog atnaujino rangos sutartį dėl tilto per Jūros upę rekonstravimo, nurodydama, jog vis dėlto statybos darbų metu visų eismo dalyvių eismas tiltu bus draudžiamas, pėsčiųjų eismą organizuojant per laikinąjį pėsčiųjų tiltą, transporto priemonių – per apylanką.

Technologinės žiemos pertraukos metu, iki 2022 m. kovo 15 d. įskaitytinai, tilto per Jūros upę ardymo darbai, dėl ko būtų uždarytas eismas, nebus vykdomi. Šiuo metu, iki žiemos technologinės pertraukos pabaigos, eismas esamu tiltu per Jūros upę Pajūrio miestelyje vyksta be apribojimų. Pasibaigus technologinei žiemos pertraukai, kaip informavo rangovai UAB „Kvėdarsta“, statybos darbus planuojama baigti iki šių metų gruodžio 1 d. Jie taip pat pažymėjo, jog jau supirktos statybinės medžiagos ir darbai gali būti užbaigti mėnesiu anksčiau.

Pažymėtina, jog rangos sutartis numato statybos rangovo prievolę visų darbų vykdymo laikotarpiu prižiūrėti aplinkkelį. Tam rangovas turi paruošęs greiderį ir minėtas kelias bus tinkamai prižiūrimas. Be to, ar kelio kokybė gera nuolatos tikrins ir Savivaldybės bei seniūnijų specialistai.

Suprantame gyventojų nepasitenkinimą dėl esamos situacijos ir tikimės, jog galutinis rezultatas, kuomet tiltas bus suremontuotas, atpirks laikinus nepatogumus.

 

Šilalės rajono savivaldybės administracija.