Gruodžio 29 d. VšĮ Šilalės rajono ligoninė pakvietė į atvirų durų dieną Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuje. Projekto pristatyme dalyvavo Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis, mero pavaduotoja Lineta Dargienė, savivaldybės administracijos direktorius Gedeminas Sungaila, savivaldybės gydytoja Dalė Briedienė, savivaldybės administracijos Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėjas Artūras Mikalauskas, savivaldybės tarybos nariai Loreta Kalnikaitė ir Gintautas Macevičius.

Ligoninės direktorius Osvaldas Šarmavičius trumpai apžvelgė projekto pristatymo eigą, ūkio administratorius Alfonsas Motuzas supažindino su projekto pradžia 2017 metais ir pabrėžė, kad šio projekto tikslas – pagerinti reabilitacijos paslaugas. Visas šis skyrius suremontuotas ir atnaujintas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų, pagal 2020 metų balandžio 15 d. tarp VšĮ Šilalės rajono ligoninės ir Kaliningrado srities Baltijsko centrinės rajono ligoninės pasirašytą bendradarbiavimo sutartį ,,Medicininių paslaugų prieinamumo ir kokybės gerinimo programa Baltijsko ir Šilalės miestuose“. Bendra projekto vertė viršija 1 mln. eurų. Šilalės rajono ligoninė gavo 60 proc. šios sumos, t. y. 653 tūkst. eurų. Pagrindinė lėšų dalis, apie 450 tūkst. Eur, buvo skirta patalpų remontui, naujos įrangos įsigyta už 100 tūkst. Eur.

Fizinės medicinos gydytojas Rytis Butkus parodė  naują ir šiuolaikišką medicininę įrangą ir  pristatė su ja atliekamas sveikatinimo procedūras.  Baseine įrengta stuburo tempimo įranga, masažiniai purkštukai, atskiras keltuvas neįgaliesiems nusileisti į baseiną. Stuburo tempimo pratimai vandenyje dėl dalinio nesvarumo atliekami lengviau ir be skausmo. Baseino oro / vandens purkštukų išstumiamos srovės stimuliuoja kraujotakos sistemą ir stiprina raumenis, pagerina medžiagų apykaitą ir bendrą savijautą. Čia pacientai atstatys kai kurias sutrikusias organizmo funkcijas. Pakeista vėdinimo sistema, pagal visus reikalavimus įrengtas grindinis šildymas, dušai nusiprausti prieš įlipant ir išlipus iš baseino, atskiros persirengimo patalpos. Viskas pritaikyta ir žmonėms su negalia.

Taip pat pirmame aukšte yra gydytojo reabilitologo kabinetas su specialia šiuolaikiška įranga. Įrengta mini registratūra, personalo kambarys. Čia ir druskų kambarys, įrengta nauja patalpa pacientams persirengti.

Antrame aukšte – didelės, erdvios patalpos, kuriose įrengti keturi masažo kabinetai. Šiame aukšte parafino aplikacijų kabinetas, ergoterapijos kabinetas, perlinės vonios, masažinė vonia, fizinės medicinos ir reabilitacijos priemonės ir procedūros.

Meras A. Meiženis palinkėjo būti sveikiems, o jei prireiks būtinai pasinaudoti kokybiškomis šio skyriaus teikiamomis paslaugomis. Prisiminė, kaip sunkiai šis projektas skynėsi kelią tuometinėje Taryboje.

Mero pavaduotoja L. Dargienė pasidžiaugė, kad Šilalės miestas turi šias paslaugas.

Savivaldybės gydytoja D. Briedienė sakė, kad šis projektas buvo didelis iššūkis ligoninės administracijai ir personalui, tačiau viską atperka pasiektas rezultatas.

Administracijos direktorius G. Sungaila pabrėžė, kad reabilitacija padeda žmogui išvengti rimtesnių ligų ir palinkėjo išnaudoti turimą įrangą sveikatinimui.

Kiti kalbėję renginio dalyviai ir svečiai taip pat džiaugėsi naujomis galimybėmis ir linkėjo sėkmės ligoninės kolektyvui.

 

Mero patarėja Asta Gestautienė