Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis ir savivaldybės administracijos direktorius Gedeminas Sungaila savivaldybės padėkos dienos, vykusios Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje, metu apdovanojo ,,Pagarbos lašais“ dešimt nominantų. Prieš įteikdamas apdovanojimus nominantams, meras Algirdas Meiženis kreipėsi šiais žodžiais: ,,Kilnių, darbščių žmonių mūsų rajone yra išties nemažai. O šiandien šioje mūsų didingoje bažnyčioje tarp jų esate ir Jūs. Neabejoju, kad Jūs pelnytai sulaukėte mūsų pagarbos, dėmesio ir atitinkamo dėkingumo. Šia šventine proga, gerbiami nominantai, tariu Jums nuoširdų ir pagarbų ačiū.  Už Jūsų kasdieninį darbą, nuoširdumą, kilnumą ir paprastumą. Jūs šiandiena tikrai nusipelnėte pačios didžiausios pagarbos, didelio dėmesio ir nuoširdžių sveikinimų. Motina Teresė žmonėms yra pasakiusi, kad Gerieji Jūsų darbai bus užmiršti rytoj.  Bet, vis dėlto, darykite gerus darbus! Tai turėtų būti mūsų laikmečio realybė, todėl  toliau kurkime mūsų krašto gerovę ne skambiais žodžiais, o gražiais bei prasmingais darbais. Linkiu Jums visiems gražių, džiaugsmingų ir malonių artėjančių švenčių. Būkite sveiki, stiprūs ir laimingi.“

Eleną Bukauskienę, VšĮ Šilalės rajono ligoninės Bendrosios terapijos skyriaus slaugytoją, Šilalės rajono socialinių paslaugų namų slaugytojo padėjėją, už ilgametį 40-ies metų darbą ir atsidavimą savo profesijai, psichologinę, fizinę pagalbą slaugomiems ligoniams; Reginą Cibitienę, VšĮ Šilalės rajono ligoninės Bendrosios terapijos skyriaus slaugytoją, už ilgametį 40-ies metų darbą ir atsidavimą savo profesijai, kantrybę, stropumą, atsakomybę, nuoširdumą, atjautą kiekvienam ligoniui; Mariją Danutę Danaitienę, ilgametę pedagogę ir istorikę, už įdėtą indėlį į istorinio paveldo išsaugojimą ir ruošimą šį paveldą eksponuoti, už visuomeninę ir savanorišką veiklą; Antaną Kazlauską, Šilalės kultūros centro direktoriaus pavaduotoją, už pasiekimus kultūros srityje, aktyvią ir novatorišką kultūrinę veiklą, iniciatyvų skatinimą, muzikinio teatro sklaidą; Vilhelmą Liutvinienę, VšĮ Laukuvos ambulatorijos felčerę-slaugytoją, už neatlygintiną pagalbą, atjautą ir nuoširdumą, emocinę pagalbą ligoniams; Gražiną Meirienę, VšĮ Šilalės rajono ligoninės Bendrosios terapijos skyriaus slaugytoją, Šilalės rajono socialinių paslaugų namų slaugytojo padėjėją, už ilgametį 40-ies metų darbą ir atsidavimą savo profesijai, tolerantiškumą, geranoriškumą, nuoširdų bendravimą su slaugomaisiais; Verutę Vaitkevičienę, Kvėdarnos jaunųjų maltiečių vadovę, tikybos mokytoją, už aktyvų darbą su socialiai atskirtomis visuomenės grupėmis, gebėjimą bendrauti ir padėti seneliams ir neįgaliesiems; Danutę Venckuvienę, Šilalės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos, Didkiemio kaimo filialo bibliotekininkę, už bendruomeniškumo sklaidą, etnokultūrinio paveldo saugojimą ir puoselėjimą, ūkinę, kultūrinę, religinę, visuomeninę, savanorišką veiklą; Vidą Vitkų, verslininką ir ūkininką, už atsidavimą žmogui, bendruomeniškumą, visokeriopą pagalbą bendruomenės žmonėms, aktyvumą; Andrių Zaikauską, Šilalės meno mokyklos dailės mokytoją, už sudarytą galimybę suaugusiems plėtoti menines kompetencijas, asmens gabumus, dėmesį kiekvienam užsiėmimų lankytojui.

Pagerbti nominantų į bažnyčią susirinko didžiulis būrys jų artimųjų, kolegų, draugų ir pažįstamų. Savivaldybės padėkos diena  – proga pasveikinti, pagerbti, padėkoti šiems atsidavusiems, iniciatyviems ir bendruomeniškiems žmonėms, ne vienus metus mums dovanojusiems grožį, atvėrusiems kūrybos džiaugsmą, dalijusiems  dėmesį, buvusiems kartu  atjautą ir pagalba.

Šventinį renginį vedė Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro režisieriaus padėjėja Loreta Bartkutė. Savo nepakartojamais balsais šventės dalyvius džiugino solistai Ieva Barbora Juozapaitytė, Indrė Anankaitė, Kasparas Damulis.

 

Mero patarėja Asta Gestautienė