Lapkričio 30 d. Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis, jo pavaduotoja Lineta Dargienė ir Veiklos administravimo skyriaus vedėja, laikinai einanti Administracijos direktoriaus pareigas Ingrida Petravičienė dalyvavo nuotoliniame pasitarime su seniūnijų seniūnais ir skyrių vedėjais.

Savivaldybės vadovai seniūnams priminė apie tai, jog nuo gruodžio 1 d. keičiantis privalomo darbuotojų testavimo ir Galimybių paso išdavimo tvarkoms, mobiliuose punktuose nebebus atliekami greitieji antigeno testai. Pasitarime dalyvavusi Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Rasa Kuzminskaite paprašė seniūnų, kad jie pateiktų informaciją tėveliams, turintiems mažamečius vaikus, kad į darželius vaikai gali būti registruojami internetu https://www.registruok.lt/go.php/Registruoti31, kreipiantis į norimą ikimokyklinio ugdymo įstaigą ar susisiekus su Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus specialistais. Turto ir socialinės paramos skyriaus vedėja Reimunda Kibelienė seniūnų prašė priminti gyventojams apie galimybę gauti kompensaciją malkoms, domėjosi, ar seniūnijose nėra vienišų senelių, kuriems būtų reikalinga priežiūra, informavo apie tai, jog artimiausiu metu bus dalinami maisto, higienos paketai. Taip pat kalbėta apie gyventojų pateiktas paraiškas dėl individualių buitinių nuotekų valymo įrenginių įsigijimo dalinio kompensavimo. Mero pavaduotoja L. Dargienė informavo, jog gyventojai pateikė 114 paraiškų, šiuo metu tikslinama, ar visos paraiškos atitinka reikalavimus.

Pasitarimo metu seniūnijų seniūnai pateikė informaciją apie kelių priežiūros darbus, pasiruošimą žiemos sezonui, planuojamas kalėdines šventes, aptarė kitus einamuosius klausimus.

Veiklos administravimo skyriaus
atstovė spaudai Rūta Budrė