Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis įteikė padėką ir gėlių puokštę Irenai Kondrotienei už gražiai tvarkomą aplinką prie daugiabučio namo Žemaitės g. 6, Šilalės mieste. I. Kondrotienė merą A. Meiženį pasitiko kartu su savo drauge, gyvenančia tame pačiame daugiabutyje.

Kondrotienė sakė, kad aplinkos tvarkymas jai tikras išsigelbėjimas nuo sąnarių sustingimo. Įpratusi visą gyvenimą judėti, moteris ir dabar nenusėdi namuose. Aplinkos tvarkymas tai tarsi pagalba kaimynams, kurie eina į darbą ar užsiėmę kitomis veiklomis. Pabudusi ryte ji jau turi tikslą, sakė Irena.

Akmenys, kuriais apdėtos gėlių kompozicijos, atkeliavo nuo kaimyninio renovuojamo namo. Šioje vietoje kažkada būta keletas sodybų, todėl kasant apie pamatus, statybininkai iškasė nemažai akmenų. Paprašyti Irenos, jie tuos akmenis atitempė ir padėjo kur prašomi. Akmenys kaip darželių ir sodybų puošmena pritaikomi dažno lietuvio tik apie juos žolės pjovimas sudėtingesnis. Šiam tikslui Kondrotienė nusipirko elektrinį trimerį ir apipjauna apie kiekvieną akmenį.

Net kaimyninių namų gyventojai pagiria, kad dabar graži aplinka prie jų daugiabučio, džiaugėsi moteris ir pridūrė, kad aplink namą apsodinti gėlėmis trūksta pinigėlių. Irena užtikrino, kad kol tik jėgos leis, tol rūpinsis aplinka.

 

Mero patarėja Asta Gestautienė