Savaitės pradžioje Šilalės rajono savivaldybės administracija feisbuko paskyroje paskelbė konkursą, kurio metu kvietė balsuoti už labiausiai patikusį piešinį, paspaudžiant ant jo „Patinka“. Konkursas organizuotas įgyvendinant projektą „Šilalės ir Sovetsko istorinio ir kultūrinio paveldo išsaugojimas“, projekto Nr. LT-RU-1-018. Konkurse dalyvavo 69 Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos mokiniai, trims daugiausiai paspaudimų surinkusių piešinių autoriams įteikti prizai. Saldžios dovanos ir padėkos taip pat įteiktos visiems konkurse dalyvavusiems mokiniams ir jų dailės mokytojai Ilonai Venckienei.

Daugiausiai paspaudimų „patinka“ surinko aštuntokės Guodos A. piešinys (85 paspaudimai), antrą vietą  laimėjo  aštuntokė Inesa B. (52 paspaudimai), trečią vietą su 36 paspaudimais užėmė aštuntokė Justė S.

Konkurso dalyvius ir nugalėtojus sveikino Veiklos administravimo skyriaus vedėja, laikinai einanti administracijos direktoriaus pareigas Ingrida Petravičienė, Investicijų ir statybos skyriaus vedėjas Martynas Remeikis ir vyriausioji specialistė Vaida Jocytė-Kiaulakienė. Apdovanojimus virtualiai stebėjo projekto partneriai iš Sovetsko.

Piešinių konkursoNuo Sovetsko iki Šilalės. Kultūros paveldo išsaugojimas. Atradimų kelionė per meno pasaulį“ tikslas – skatinti mokinius meninės raiškos priemonėmis pažinti kultūros paveldą.

Dėkojame visiems dalyviams ir tikimės aktyvaus jų dalyvavimo ir kituose organizuojamose konkursuose.

 

Veiklos administravimo skyriaus atstovė spaudai
Rūta Budrė