Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis į Šeručių kaimą Žadeikių seniūnijoje užsuko neatsitiktinai. Čia sodybą puoselėja Stanislava Vanda Mickienė, todėl padėka už gražiai tvarkomą sodybą ir gėlių puokštė iš mero rankų labai nudžiugino sodybos šeimininkę ir kartu gyvenančią sūnaus Vygando žmoną Rasą Mickuvienę.

S.V. Mickienė paminėjo, kad gruodžio mėnesį sueis 31 metai, kai po vyro mirties gyventi pas ją persikėlė sūnaus šeima; atviravo, kad paskutiniaisiais metais prie aplinkos tvarkymo daugiausiai darbu prisideda V. ir R. Mickai, o ji tik padedanti nuravėti. Tiesa, kur ir kokias gėles sodinti Stanislava planuoja kartu su Rasa. Marti neprieštarauja ir mielai į darželius sodina, prižiūri, puoselėja sodybos šeimininkės taip mėgstamas tradicines, nuo neatmenamų laikų lietuvių mėgstamus bijūnus, jurginus, šparagus (smidrus), be kurių anksčiau neįsivaizduodavome gražios puokštės.

Sūnaus Vygando rūpesčiu iškastas tvenkinys pasitinka ir maloniai nuteikia jau sukant į sodybą. Abi moterys sakė planuojančios jo krantus  dar labiau gražinti. Netoli gyvenamojo namo sumūrytas židinys – šeimos ir svečių susibūrimo vieta šiltuoju metų laiku. Lietuvą išgarsinusios „Lituanikos“ mini modelis – į  svečius atvystančių proanūkių sūpynės ir džiaugsmas.

Grožį vertinančių ir sutartinai aplinką puoselėjančių sodybos šeimininkių nuopelnas, kad nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens žydinti sodyba džiugina ir namiškius, ir kaimynus, ir praeinančius ar pravažiuojančius žmones.

 

Mero patarėja Asta Gestautienė