Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis su gėlių puokšte ir padėka apsilankė gražiai besitvarkančios Laimos Mockuvienės sodyboje.

Kai namai, ūkiniai pastatai ir visa aplink  sukurta paties rankomis – jėgų tai puoselėti tarsi atsiranda savaime, sako Laima Mockuvienė, ūkininkaujanti Girvainių kaime, Laukuvos seniūnijoje.  Sodybą puošiantys akmenys atkeliavo iš laukų  ir kiekvieną pavasarį kolekcija vis pasipildo rastais pasėliuose.

Ne tik gėlės puošia Laimos gėlių darželius, bet ir vaistažolės (ežiuolės, medetkos, šalavijai, mėtos, pelynai ir kt.). Iš pastarųjų dviguba nauda – ir grožis, ir arbata. Mėgsta sodybos šeimininkė po visų dienos darbų atsisėdusi pavėsinėje išgerti pačios užsiaugintų vaistažolių arbatos, užuosti nupjautos žolės kvapą. Ją Mockuvienei tenka pjauti net 15–16 kartų per sezoną gal todėl, kad sodyba pastatyta buvusių fermų vietoje ir žemė šioje vietoje labai  trąši.

Sodybą juosiantys ir nuo vėjo saugantys medžiai – eglės, pušys, beržai – grybų sezono pradžios pranašai. Kai tik čia pradeda dygti lepšiai, nedvejodamas gali į mišką žygiuoti rinkti ir rimtesnių grybų. Medžių gausa ne tik grybams, bet ir stirnoms, kurapkoms, zuikiams  patinka, pastarieji dažnai sodybą aplanko.

Meilė aplinkai ir grožiui  sodybos šeimininkei įaugusi į kraują. Jos mama Stasė Murauskienė, gyvenusi Šiauduvos kaime, ne kartą buvo apdovanota už pavyzdingai tvarkomą sodybą. Todėl ir Laima nuo mažens jau sodino, ravėjo gėlių darželius ir puoselėjo namų aplinką kartu su mama.

Darbšti sodybos šeimininkė po darbo, ūkio darbų visada atranda laiko savo sodybos gražinimui.

Mero patarėja Asta Gestautienė