Tarsi nujausdamas artėjant darganotus orus Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis suskubo dar šeštadienį (spalio 30 d.) įteikti nominaciją Sonatai ir Kęstučiui Lukošiams, gyvenantiems Tūbinių kaime, Šilalės kaimiškoje seniūnijoje. Jiems atiteko apdovanojimas už gražiausiai šiais metais tvarkomą naujakurių sodybą.

Meras A. Meiženis apžiūrėjo su meile tvarkomą S. ir K. Lukošių namų aplinką. Sodybos šeimininkai papasakojo, kad šioje vietoje prieš jiems įsikuriant buvo paprasčiausios gyvulių ganyklos. Vieta, kur naujakuriai numatė įsikurti, yra gana žemoje, šlapioje vietoje. Teko nemažai žemės privežti, kad visa dabar jau išpuoselėta aplinka atrodytų patraukliai ir būtų tinkama augalams sodinti.

  1. ir K. Lukošiai sodybos teritorijoje išsikasė tvenkinį, kuriame vandens niekada netrūksta. Kad nereiktų niekur važiuoti užsimanius pažvejoti ir šviežios žuvies susigauti, tvenkinį įžuvino. Kęstutis mėgsta laisvalaikį leisti žvejodamas, o jam kompaniją palaiko dukrytės. Aktyviam šeimos laisvalaikiui sąlygos taip pat puikios – įrengta tinklinio ir vaikų žaidimo aikštelė.

Sodybos pakraštyje papiltos akmenų, akmenukų, žvyro krūvos sakyte sako, kad dar ne visi aplinkos gražinimo planai įgyvendinti ir ši naujakurių sodyba  ateityje tik gražės.

Mero patarėja Asta Gestautienė