Šią apniukusią lapkričio 24 dieną Šilalės rajono savivaldybės merui Algirdui Meiženiui atvažiavus pagerbti Kvėdarnos miestelyje įsikūrusių ir gražiai besitvarkančių savo sodybą Reginos ir Romo Cibičių pro debesų properšą švystelėjo saulė.

Sunku nepastebėti šios išpuoselėtos sodybos. Gėlių, įvairių dekoratyvinių krūmų, medžių gausa rodo sodybos šeimininkų meilę natūraliam gamtos grožiui. Regina stengiasi išlaikyti originalų kaimišką stilių, kuris jos širdžiai gražiausias ir priimtiniausias. Visus nugrėbtus lapus kompostuoja, o vėliau panaudoja kaip trąšą. Augalus mulčiuoja iš savo miško parsivežtais pušų spygliais.

Kažkada šią sodybą iš visų pusių juosė klevai, kuriuos teko nupjauti, nes paseno. Sodyba statyta 1924 metais. Apie jos amžių sužinojo iš renovuojant verandą rasto butelio, kuriame buvo ir namo nuotraukų.

Sodybos puoselėjimui neabejinga visa šeima. Šie metai Reginai buvo jubiliejiniai – iš vaikų Ramunės ir Augustino gavo puikią dovaną, kaip  ji apibūdino, tai trys viename – krūmapjovė, trimeris, žirklės – sodybos augalų priežiūrai palengvinti. Kaip sakė sodybos šeimininkė, pačios prasmingiausios jai yra tvarkant sodybą praleistos valandos. Regina kuria įvairius sodybos puošimo planus, o kur neužtenka jos rankų ir reikia vyriškos jėgos, jai visada padeda vyras Romas.

Daug sentimentų visa šeima jaučia šimtametei obeliai, stūksančiai šalia namo kaip Stelmužės ąžuolas grandinėmis sutvirtintomis šakomis, kad vėjai neišlaužtų.

Dauguma augalų sodybos teritorijoje susodinti salelėmis, kad lengviau aplink juos žolę būtų nupjauti. Daržo zoną nuo visų akių it siena slepia geltonųjų rykštenių gyvatvorė.

Sodybos šeimininkei augalai patys kantriausi draugai, su jais ir pakalba, ir pasitaria.

 

Mero patarėja Asta Gestautienė