Šiandien startuoja nauja Šilalės rajono savivaldybės interneto svetainė silale.lt, atitinkanti šiuolaikinėms svetainėms keliamus reikalavimus. Sukurti naują svetainę buvo nuspręsta todėl, kad turinio valdymo sistema buvo pasenusi ir neatitinkanti šiuolaikinių reikalavimų bei poreikių, todėl atėjo laikas atnaujinti ir gyventojams pateikti tokią svetainę, kuri būtų vizualiai patraukli, kurioje jie galėtų greitai rasti ieškomą informaciją.

Viena iš pagrindinių problemų buvo neveikianti paieška. Įvedus raktinį žodį, ieškomos informacijos surasti nepavykdavo arba vartotojas būdavo klaidingai nukreipiamas. Kitas buvęs nepatogumas – mobilioji tinklalapio versija. Gyvendami itin greitu ritmu, dažnai informaciją skaitome ir jos ieškome savo telefone, tad labai svarbu, kad informacija būtų pateikiama patogiai ir konstruktyviai. „Džiaugiuosi, jog nuo šiol gyventojai galės naudotis modernesniu savivaldybės internetiniu puslapiu, tvarkingesne paieškos sistema, o ir informacijos atvaizdavimas mobiliojoje tinklalapio versijoje taps patogesniu, informacija bus lengvai skaitoma“ – sako Administracijos direktorius Tadas Bartkus.

Vis tik reiktų pažymėti, jog naujoje svetainėje gali pasitaikyti netikslumų, kai kuri informacija koreguojama. Jei pastebėjote neatitikimų, būsime dėkingi jei apie juos pranešite el. paštu ruta.budre@silale.lt arba parašę žinutę Savivaldybės feisbuko paskyroje https://www.facebook.com/Silalesrajonosavivaldybe

Veiklos administravimo skyriaus
atstovė spaudai Rūta Budrė