Oficiali Padievaičio piliakalnio komplekso sutvarkymo projekto įgyvendinimo data – rugsėjo 18 diena – gražiai įprasmino Europos paveldo dienų paminėjimą rajone.

Renginio Padievaičio piliakalnio papėdėje metu Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis pasidžiaugė, kad šis piliakalnis jau tapo ne tik kvėdarniškių, šilališkių, bet ir turistų iš įvairių Lietuvos kampelių traukos vieta, ir jam garbė oficialiai atidaryti šį turistams lankyti pritaikytą objektą.

Istorija mena, kad ant šio piliakalnio kaip gynybos nuo priešų objektai buvo statomos pilys. Paslaptingas Padievaičio piliakalnis gal net mena Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino laikus. Meras Algirdas Meiženis įteikė padėką už gerai įgyvendintą projektą darbų rangovui – uždarajai akcinei bendrovei ,,Kvėdarsta“. Padėką atsiėmęs bendrovės direktorius Gintas Navardauskas trumpai supažindino susirinkusius su projekto darbų verte, eiga, taip pat jų specifiškumu, kadangi ši vieta istorinio ir kultūrinio paveldo objektas. Padėka už unikalaus piliakalnio komplekso sutvarkymo projektą taip pat bus įteikta projekto autoriui Aurimui Vengriui.

Šventėje dalyvavo Seimo narys Jonas Gudauskas, savivaldybės tarybos nariai Rima Norvilienė,  Raimundas Vaitiekus, Kvėdarnos seniūnijos seniūnas Aivaras Dobilas, Šilalės kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Antanas Kazlauskas.

Minint Europos paveldo dieną, pristatyti atlikti Padievaičio piliakalnio archeologinių tyrimų rezultatai, aptarti piliakalnio tvarkybos darbai, teatralizuotą riterių kovų pasirodymą surengė ,,Viduramžių pasiuntiniai“, kiekvienas galėjo pasitikrinti savo žinias apie mūsų krašto paveldo objektus surengtoje viktorinoje, ne tik pasiklausyti, bet kartu padainuoti ir pašokti su tautiškos kapelijos ,,Sutaras“ atlikėjais.

 

Mero patarėja Asta Gestautienė