Praėjusių metų rugpjūčio mėnesį savivaldybės taryba priėmė sprendimą dėl vienkartinės finansinės 250 eurų paramos skyrimo Šilalės rajono naujagimiams. Nuo šių metų pradžios į Šilalės rajono savivaldybės administraciją kreiptasi dėl 67 vaikų gimimo ir jiems  iš Šilalės rajono savivaldybės biudžeto išmokėta 16 750 eurų. Per 2020 metus iki liepos 31 Šilalės rajone registruoti 114 naujagimių, iki metų pabaigos – 173.

„Mūsų tikslas – kurti šeimai palankią aplinką ir užtikrinti gimusių vaikų poreikių patenkinimą. Žinoma, būtų puiku, jei tai būtų paskata didinti vaikų gimstamumą rajone“ – sako Šilalės rajono savivaldybės administracijos direktorius Tadas Bartkus.

Primename, jog parama skiriama asmenims, kurie ne mažiau kaip 12 mėnesių iki vaiko gimimo yra deklaravę gyvenamąją vietą Šilalės rajone. Gimus vienu metu daugiau kaip vienam vaikui, parama skiriama kiekvienam vaikui atskirai.

 

Šilalės rajono savivaldybės gyventojai dėl vienkartinės paramos turi kreiptis į Turto ir socialinės paramos skyrių ar seniūniją pagal deklaruotą gyvenamąją vietą. Kreipiantis dėl paramos gimus vaikui, reikia užpildyti prašymą, pateikti asmens tapatybę ir vaiko gimimą patvirtinančius dokumentus. Prašymas gali būti pateiktas asmeniškai, paštu, elektroniniu būdu. Jeigu prašymas siunčiamas paštu arba elektroniniu būdu, prie prašymo turi būti pridėtos visų reikiamų dokumentų kopijos, patvirtintos teisės aktų nustatyta tvarka.

Tvarkos aprašą ir prašymo formas galite rasti paspaudę čia.

 

 

Veiklos administravimo skyriaus
atstovė spaudai Rūta Budrė