Rugpjūčio 22 dieną Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje vyko Europos dienos stalinizmo ir nacizmo aukoms atminti ir Baltijos kelio dienos minėjimas.

Rugpjūčio 23-ioji – lemtinga diena, kai 1939 metais buvo pasirašytas Molotovo-Ribentropo paktas, kuriuo panaikinta Baltijos šalių,  taigi ir Lietuvos, nepriklausomybė. Atmenant šią dieną 1989 metų rugpjūčio 23-iąją buvo surengta Baltijos kelio akcija, trys Baltijos šalys visam pasauliui parodė savo vienybę ir laisvės troškimą.

Minėjimas prasidėjo šv. Mišiomis. Po Mišių Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis trumpai susirinkusiems priminė tų dienų svarbą ir reikšmę kiekvienam lietuviui.

Susirinkusieji klausėsi sakralinės muzikos koncerto, kurį atliko: Rita Preikšaitė (mecosopranas), Mindaugas Jankauskas (tenoras), Beata Vingraitė (fortepijonas). Prasmingus pasakojimus apie istorinius įvykius ir poetų eiles skaitė Kauno dramos teatro direktorius bei aktorius Egidijus Stancikas. Kiekvieną atlikėjų pasirodymą lydėjo audringi plojimai.

 

Mero patarėja Asta Gestautienė