Liepos 22 dieną Paršežerio stovyklavietėje jaunuoliai iš visos Lietuvos dalyvavo bendrose veiklose, kurių metu gilinosi į savanorystės, pilietinio aktyvumo, emocinės sveikatos, lyčių (ne)lygybės ir socialinės atskirties temas.

Įvairiausių metodų ir diskusijų pagalba pavyko išsiaiškinti, jog visomis šiomis temomis mūsų visuomenėje nėra pakankamai laisvai kalbama. Jaunuoliai svarstė, kodėl tokios problemos, kaip lyčių (ne)lygybė, mažas pilietinis aktyvumas ar socialinė atskirtis, kyla, dalijosi mintimis apie tai, kokia situacija yra jų artimoje aplinkoje ir kokie yra galimi šių ir kitų problemų sprendimo būdai.

Jaunuoliai akcentavo, jog veiklų metu išmoko daug naujų dalykų, susimąstė, kaip jie patys savarankiškai gali spręsti savo savivaldos problemas, prisidėti prie pokyčių tiek vietos, tiek nacionaliniu lygmeniu.

 

„Išmokome, jog labai naudinga mokėti valdyti situaciją ir kartais mokėti prie jos prisitaikyti. Įsitikinome, kad yra svarbu kalbėti apie emocinę sveikatą ir, kad reikia gerbti kitų asmenų nuomonę. Supratome, jog temomis, kurios visuomenėje dar vis yra tabu, reikia garsiai diskutuoti“, – teigė veiklų dalyviai.

Šios diskusijos įvyko projekto „Jaunimo dialogo akademija“ rėmuose, projektą finansuoja programa Erasmus+, įgyvendina Politikos tyrimų ir analizės institutas.
Daugiau apie projekto veiklas: https://www.facebook.com/JaunimoDialogas