Rugpjūčio 18 dienos vakarą bijotiškiai aktyviai rinkosi aptarti pasiruošimą garbingai ir atsakingai misijai – 2022 metais pristatyti visai Lietuvai Bijotus kaip Mažąją Lietuvos kultūros sostinę. Smagu buvo salėje matyti ūkininkus, amatininkus, kultūros, muziejaus darbuotojus, mamas su vaikučiais ir kitus Bijotų gyventojus, neabejingus, kaip Bijotai bus pristatomi visus kitus metus. O planų ir darbų suplanuota įvairių.

Bijotų seniūnijos seniūnas Ignas Gužauskis informavo, kad lėšų numatyta gauti iš savivaldybės, o taip pat teikti paraiškas įvairiems fondams ir gavus finansavimą įgyvendinti planuojamus renginius. Iki metų pabaigos bus renkama medžiaga knygos apie Bijotus II daliai išleisti. Planuojama rengti tautodailės plenerą. Jo metu numatoma skulptūromis įamžinti jau išnykusius Bijotų apylinkių kaimus, o taip pat Bijotus kaip 2022 metų Mažąją Lietuvos kultūros sostinę. Taip pat numatoma sudaryti maršrutą ir apvažiuoti piliakalnius kartu su pakviestais baikeriais, rengti amatininkų parodas, nes Bijotuose gyvena ne vienas amatininkas, kurie turi ką parodyti žmonėms. Planuojama pririnkti ąžuolo gilių ir vazonėliuose išauginti sodinukus, net 500 vienetų, kurie vėliau būtų pasodinti.  Ketinama organizuoti atvirlaiškių akciją – išsiųsk linkėjimus iš Bijotų. Taip pat pasikviesti kino karavaną, kad kartą per mėnesį vasaros metu parodytų filmų. Numatoma Kraštiečių šventė ir Bijotų dvaro festivalis. Yra dar ir kitų įdomių sumanymų.

Bijotų bendruomenės pirmininkė Laura Pundinienė papildė ir taip gausų planuojamų renginių sąrašą pėsčiųjų žygiu ,,Šeima – jėga“, muziejų naktimi, vaikų dienos stovykla, akcija „Žingsniuok už Mažąją kultūros sostinę“ ir kitais sumanymais.

Bijotų laisvalaikio salės renginių organizatorė Kristina Mizgirienė pristatė numatomų renginių muzikinę dalį, kapelų pasirodymus.

Susirinkusieji aptarė ir kitus daugumai rūpimus klausimus, susijusius su gatvių apšvietimu, padidėjusiu automobilių eismu per Bijotų gyvenvietę, talkų organizavimą piliakalniui sutvarkyti ir t. t.

Mero patarėja Asta Gestautienė