Nuo šių metų birželio 30 dienos kiekvieną savaitės trečiadienį Šilalės autobusų parko autobusais važiuojama septyniais vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusų maršrutais. Taip pat nuo gegužės mėnesio kas antrą savaitės sekmadienį važiuojama maršrutu: Padievytis–Juodainiai–Laukuva–Padievytis. Ar daug važiuojančių ir kiek keleivių vidutiniškai važiuoja šiais maršrutais kalbėjomės su UAB ,,Šilalės autobusų parko“ direktoriumi Vytautu Norkumi.

Atsakymas aiškus – autobusais žmonės tikrai naudojasi, o kaip nevažiuosi, juk dar ir nemokamai. Visais aštuoniais maršrutais tik per šešias važiavimo dienas pervežta 812 keleivių. Populiariausias maršrutas – Smalkviečiai–Beržė–Kaltinėnai–Šilalė“, pervežta 166 keleiviai, antras pagal populiarumą – Šilalė–Košiai–Bijotai – 125 keleiviai, trečias – Padievytis–Juodainiai–Laukuva–Padievytis“ – 111 keleivių. Toliau eina: Gulbės–Laukuva–Šilalė“– 109, Šilalė–Nevočiai–Žadeikiai – 102, Šilalė–Kvėdarna–Lembas–Pajūralis ir Šilalė–Pajūris–Šilalė“ po 70 keleivių. Mažiausiai keliauja iš Didkiemio į Šilalę ir atgal – 59.

Minėtais maršrutais autobusai (išskyrus sekmadienio maršrutą) išvyksta ryte nuo 7 val. 30 min. iki 8 val.,  grįžta atgal į minėtus miestelius ir kaimus 12 valandą. Todėl rajono gyventojai turi pakankamai laiko susitvarkyti būtinus reikalus Šilalėje.

Autobusų parkas sparčiai atnaujina autobusus, liko dar penkiolika senų autobusų, o trisdešimt jau atnaujinta.

Kaip žinome, nuo 2020 metų sausio 1 dienos Šilalės rajono savivaldybės taryba priėmė spendimą vietinio susisiekimo autobusų maršrutais Šilalės rajone keleivius vežti nemokamai. Šis sprendimas labai padidino vietinio susisiekimo maršrutais važiuojančių keleivių skaičių. Jau 2020 metų sausio mėnesį keleivių padaugėjo – 2,5 karto lyginant su 2019 metų sausiu, vasarį net – 3,1 karto, rugpjūtį buvo didžiausias keleivių padaugėjimas – 3,6 karto.  Dėl suvaržymų  pandemijos metu autobusai nekursavo. Galime daryti išvadą, kad nemokamas keleivių vežimas pasitvirtino. Važiuojančių tikrai yra.

Mero patarėja  Asta Gestautienė