Camino Lituano žvalgybinis 500 kilometrų šiuolaikinis piligrimų kelias Šilalės rajone prasidės birželio 12 dieną Bilioniuose. Kaip planuojama juos sutikti ir kuo nustebinti kalbėjomės su Bilionių seniūnijos seniūne.

Žygeiviai bus sutinkami prie etnografinės Editos ir Dariaus Navardauskų sodybos,kurioje jie planuoja ir apsinakvoti. Seniūnė ruošiasi supažindinti  piligrimus su seniūnija ir jos istorija, informuoti apie kasmetinį tautodailės plenerą – ,,Šimtmečio veidai ir vaizdai“. Bilionių kaimo bendruomenės nariai  papasakos apie įvykius, susijusius su  istoriniu – pažintiniu Gulbių keliu. Bilionių kaimo bendruomenės narės   žada nustebinti savo paruoštais senoviniais žemaitiškais valgiais. Tačiau daugiau sutikimo detalių seniūnė nenorėjo atskleisti.

Camino  Lituano – išvertus iš Ispanų kalbos reiškia kelią per Lietuvą . Tai lietuviškoji Camino de Santiago kelių Ispanijoje versija. Jų pagrindiniai tikslai: skatinti aktyvų gyvenimo būdą ir domėjimąsi Lietuvos istorija bei kultūra, pritraukti į Lietuvą piligrimus iš užsienio. Keliaujantys piligrimai aplankys: piliakalnius, pažintinius takus, apžvalgos bokštus, archeologijos, gamtos paminklus, šventvietes, koplyčias, bažnyčias, muziejus, dvarus, istorinio ir kultūrinio paveldo vietas.

Mero patarėja
Asta Gestautienė