Birželio 24 dieną Kaltinėnų Dvasingumo parke Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis dalyvavo šventėje, skirtoje Joninių (Rasų) ir Kaltinėnų gimtadieniui paminėti.

Meras savo kalboje akcentavo, kad jam labai malonu pasveikinti visus šioje dviguboje šventėje, nes pasididžiavimo verti Kaltinėnai skaičiuoja jau 650 –ąją savo sukaktį ir kartu švenčiamos Jonines. Šilalės rajono savivaldybės meras A. Meiženis džiaugėsi matydamas tokį gausų, optimizmu sklidiną susirinkusiųjų būrį ir, kad laimingi yra kaltinėniškiai turėdami tokią gražią Joninių šventimo tradiciją ir tokią nuostabią vietą švęsti.

Kaltinėnai tai miestelis ir jo apylinkės su turtinga ir sudėtinga istorija. Kaltinėnų vietovardis pirmą kartą paminėtas 1371 metais Vygando Marburgiečio kronikoje, Vokiečių ordino vykdyto karinio žygio į Žemaitiją apraše. Kaltinėnų bažnyčia buvo viena pirmųjų Žemaitijoje, 1416 metais  ją pastatyti įsakė Lietuvos didysis kunigaikštis Vytautas. Medinė Kaltinėnų sinagoga pastatyta XIX amžiuje, tame pačiame amžiuje įkurta pašto stotis. Nuo 1777 metų veikė parapijinė mokykla, kuri metams bėgant iki mūsų laikų peraugo į Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnaziją. 1949 metais įkurta biblioteka, o 1954 metais kultūros namai.

Ne daugelis rajonų gali didžiuotis, kad jų krašte yra gimęs prezidentas. O Šilalės krašto, o ypač Kaltinėnų apylinkių gyventojai, turi kuom pasigirti – Kaltinėnų parapijoje, Kutalių kaime gimė Lietuvos Respublikos Prezidentas Aleksandras Stulginskis.

Didžiuojamasi ir kitais iškiliais žmonėmis gimusiais ar dirbusiais, garsinusiais ir garsinančiais iki šiol Kaltinėnų kraštą: Docentu Mečislovu Vitkumi – mikrochirurgijos Lietuvoje patriarchu. Mokytoja Emilija Kriščiukaitiene ir Petru Kriščiukaičiu Kaltinėnų mokyklos vedėju. Kalbininku profesoriumi Juozu Budzinskiu. Kaltinėnų klebonu Petru Linkevičiumi – laikinosios ir mūrinės bažnyčios statybos organizatoriumi. Dvasingumo parko su netradicinėmis Kalvarijos stotimis ir Tautos prisikėlimo kryžiaus įsteigėju, bei kitais Kaltinėnams reikšmingais nuveiktais darbais. Pramoninio dizaino pradininku – Viktoru Kunicku. Kraštotyrininku – Jonu Budrecku. Lakūnu, akrobatinio skraidymo virtuozu – Jurgiu Kairiu. Krepšininku – Marijonu Petravičiumi. Ir daugeliu kitų šį kraštą garsinusių ir jį puoselėjusių žmonių.

Kaltinėniškiai žingeidūs, atviri naujovėms ir labai kūrybingi žmonės. Nuo seno šį kraštą garsina daugelis menininkų, kultūros šviesuolių, sporto pergalių laimėtojų.

Mero patarėja  Asta Gestautienė