Esant sudėtingai situacijai dėl sergamumo COVID-19 liga, Lietuvoje vis dar tęsiasi  karantinas. Vakcina – mokslo įrodymais pagrįstas efektyvus būdas apsisaugoti nuo gyvybei pavojingos koronaviruso ligos formos bei galimybė kuo greičiau susitikti su artimaisiais, todėl raginame gyventojus aktyviai skiepytis vakcina nuo COVID-19.

Kviečiami vakcinuotis gyventojai informuojami, kokia vakcina siūloma skiepytis. Gyventojai gali pasirinkti, kurio gamintojo vakcina skiepytis. Jei asmuo atsisakys siūlomos vakcinos – su juo bus susisiekiama vėliau, kai vakcinavimo centre atsiras galimybė vakcinuotis kito gamintojo vakcina.

Primename abiturientams apie jiems sudarytą galimybę skiepytis.

Dar kartą raginame vyresnius nei 65 metų amžiaus Šilalės rajono gyventojus, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių atsisakė skiepo nuo COVID-19 (koronaviruso infekcijos), ar dėl kokių nors priežasčių nepasiskiepijo anksčiau, kai buvo kviečiami skiepytis, susisiekti su savo gydymo įstaiga ir šeimos gydytoju bei pakartotinai registruotis skiepijimui. Užsiregistravę asmenys bus informuojami dėl tikslaus atvykimo laiko. Šio prioriteto (65 m. ir vyresni) gyventojai gali rinktis norimą vakciną.

Taip pat kviečiame pasiskiepyti dar nepasiskiepijusius švietimo įstaigų bei socialinius darbuotojus ir asmenis, slaugančius neįgaliuosius.

Virš 65 metų gyventojai ar neįgalieji, neturintys galimybių atvykti į skiepijimo centrą pasiskiepyti, gali kreiptis į seniūnijų socialinius darbuotojus, į Šilalės rajono socialinių paslaugų namų socialinius darbuotojus, į Šilalės rajono savivaldybės administracijos Turto ir socialinės paramos skyrių dėl atvežimo skiepytis į asmens sveikatos priežiūros įstaigą. 

Šilalės rajono savivaldybės administracija