Šilalės rajono savivaldybė pirmoji Lietuvoje nusprendė vietinio susisiekimo maršrutais visus keleivius  vežti nemokamai. Pasisemti gerosios patirties ir sužinoti daugiau informacijos apie šio sprendimo įgyvendinimą, gegužės 25 d. į susitikimą su Šilalės rajono savivaldybės meru Algirdu Meiženiu, jo pavaduotoju Tadu Bartkumi, Turto ir socialinės paramos skyriaus specialistėmis bei UAB „Šilalės autobusų parkas“ atstovais atvyko Telšių rajono savivaldybės ir UAB „Telšių autobusų parkas“ atstovai. Susitikimo metu ne tik aptartas klausimas dėl nemokamo keleivių vežimo, bet ir diskutuota kitais aktualiais savivaldybių veiklos klausimais.

Meras A. Meiženis svečiams papasakojo, kad, pradėjus nemokamai vežti gyventojus, atsirado daugiau keleivių, vasaros laikotarpiu teko sukurti keletą naujų maršrutų. Pasibaigus kiekvienam mėnesiui UAB „Šilalės autobusų parkas“ pateikia ataskaitas, kiek pervežta žmonių, ir pagal jas kompensuojamos parko išlaidos. Atsiskaitymams keleiviai „bilietuojami“. Svečiai uždavė ne vieną aktualų klausimą, padėsiantį jiems įgyvendinti šį sprendimą. Sutarta, jog iškilus klausimams jie kontaktuos su Šilalės rajono savivaldybės ir autobusų parko specialistais.

Susitikimo metu kalbėta ne tik apie nemokamą keleivių vežimą, bet pristatyti ir kiti Šilalės rajone įgyvendinami projektai. Meras ir jo pavaduotojas T. Bartkus plačiau papasakojo apie įgyvendinamą projektą „Tauragė+“, informavo, jog artimiausiu metu Tauragės regione, įskaitant ir Šilalę, atsiras elektrobusai. Taip pat papasakota apie Šilalės rajono skaitmenizuotas kapines. Įgyvendinus šį projektą, artimiesiems ne tik lengviau rasti norimo žmogaus kapavietę, bet ir supaprastėjo leidimų laidoti tvarka. Šios sistemos dėka leidimą laidoti artimą žmogų kuriose nors kapinėse galima gauti ir elektroniniu būdu – nebelieka būtinybės važiuoti į seniūniją.

Aptarta ir daugiau aktualių klausimų. Telšiškiai kvietė atvykti ir į jų savivaldybę, kur būtų apsvarstytos tolimesnės abiejų savivaldybių bendradarbiavimo bei dalinimosi gerąja patirtimi galimybės.

Veiklos administravimo skyriaus
atstovė spaudai Rūta Budrė