Suprasti, ką reiškia pinigų stygius duota ne kiekvienam. Prisidėjimas  prie COVID-19 pandemijos pasekmių mažinimo, siekiant apsaugoti rajono gyventojus, atspindėjo savanorės Gedos Kačinauskienės principus.

Meras Algirdas Meiženis ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Osvaldas Šarmavičius negailėjo gražių padėkos žodžių G. Kačinauskienei.  Su padėka, gėlėmis ir dovanėle, niekur važiuoti nereikėjo. Šis faktas įamžintas šalia savivaldybės pastato.

G. Kačinauskienė užaugo apsupta nemažo būrelio sesių ir brolių. Jos tėvai užaugino ir į gyvenimą išleido tris dukteris ir tris sūnus. Tokioje gausioje šeimoje augant dalintis tuo ką turi – įprastas jausmas.

Gedos didelis noras mokslams lėmė, kad  ji baigė du universitetus. Klaipėdos universitete studijavo lietuvių filologiją ir bibliotekininkystę ir po baigimo trejus metus ,,krimto“  mokytojos duoną.   Vėliau Kauno technologijų universitete studijavo viešąjį administravimą, baigė magistro studijas. Nuo 2007 metų dirba valstybės tarnyboje.

Ištekėjusi už laukuviškio Jono susilaukė dviejų vaikučių – dukrytės ir sūnelio.

Didžiausia jos aistra – nenumaldomas žinių siekimas ir pažinimas, keliaujant po įvairius kraštus. Kol buvo galim, aktyviai dalyvavo ,,gyvuose“ protmūšiuose.  2014 metais Respublikoje laimėjo pirmąją vietą, piliečių tarpe,  Konstitucijos egzamine. Prezidentūroje, iškilmingoje aplinkoje prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė Lietuvos Respublikos  Konstituciją su savo autografu.

O antroji Gedos ,,meilė“ po šeimos –  knygos. Ji jas galėtų skaityti nuo ryto iki vakaro, jei tik turėtų tokią galimybę.

Asta Gestautienė
Mero patarėja