Balandžio 19 d. į Šilalės rajono savivaldybę Administracijos direktoriaus Valdemaro Jasevičiaus kvietimu atvyko Vietos veiklos grupės „Pajūrio kraštas“ atstovai. Susitikime taip pat dalyvavo meras Algirdas Meiženis, jo pavaduotojas Tadas Bartkus ir Šilalės rajono partnerystės vietos veiklos grupės (toliau – Šilalės VVG) atstovai. Susitikimo metu pristatyti teritorinio bendradarbiavimo projekto „Maistas, kurį galima valgyti“ tikslas, uždaviniai ir tolimesnės bendradarbiavimo perspektyvos.

Šio projekto partneriai – Šilutės, Kretingos, Plungės, Šilalės vietos veiklos grupės. Projekto tikslas – sukurti partnerių neformalią partnerystės grupę, tampant bendra jungtimi tarp vietos augintojų, perdirbėjų ir vartotojų, skatinančia aukštesnės pridėtinės vertės ir geresnės kokybės produktų gaminimą ir trumpųjų maisto tiekimo grandinių organizavimą, trumpiau tariant – produktų tiekimą arčiausiai esančioms mokykloms ir darželiams.

Šiuo metu projekto partneriai turi surinkti sąrašus vietos ūkininkų, atstovaujančių bitininkystei, pieno gamintojams ir perdirbėjams, mėsos, daržovių, vaisių ir uogų augintojams ir perdirbėjams. Vėliau bus vykdoma atranka ir atrenkami 5 ūkiai, kurie turės galimybę dalyvauti mokymų cikle, kurio metu bus aptariami tokie aktualūs klausimai kaip smulkiųjų ūkininkų skatinimas perdirbti žaliavą ir pardavinėti produkciją, edukacijų vedimas ūkiuose, ekologiškos ir sveikos produkcijos gaminimas ir pan. Vienas svarbiausių klausimų, apie kurį bus kalbama ciklo metu – pažangiausios technologijos naudojimas perdirbant savo žaliavą.

Savivaldybės vadovai neabejoja, jog tokie mokymai ne tik naudingi, bet ir reikalingi, todėl ragina ūkininkus, norinčius įgyti vertingų žinių ir patirties, kreiptis į Šilalės VVG dėl įtraukimo į norinčiųjų dalyvauti šiame mokymų cikle sąrašą.

Atkreipiame dėmesį, jog ne visi norintys ūkiai turės galimybę dalyvauti šiuose mokymuose, iš norinčiųjų sąrašo bus atrenkami tik 5.

Šilalės VVG kontaktus galite rasti paspaudę čia.

Veiklos administravimo skyriaus
Atstovė spaudai Rūta Budrė