Grįžkime į 2020 m. vasario 26 d., kai Lietuvoje buvo paskelbta ekstremalioji situacija dėl  COVID-19 koronaviruso infekcijos pasaulinės pandemijos. Prisimename, kaip iš vaistinių ,,šluote iššlavė“ medicinines veido kaukes. O vėl jų atsiradus parduotuvėse,  kainos ,,šovė į kosmines aukštumas“. Vaistinėse ir prekybos centruose parduodamos siūtos medžiaginės kaukės irgi buvo ne kiekvienam įperkamos. O svarbiausia, kad kaukių  trūko medicinos įstaigoms, gyventojams.

Todėl 2020 m. kovo 26 d. Šilalės rajono savivaldybė kreipėsi į rajono gyventojus, galinčius neatlygintinai pasiūti veido kaukių, kurios būtų dalinamos Šilalės rajono gyventojams. Atsiliepusių į kvietimą buvo nedaug – 11 moterų ir viena įstaiga.

Viena iš tuomet siuvusiųjų veido kaukes buvo šilališkė Kazimiera Judvytienė. Kaukes ji pasiuvo pagal visus reikalavimus, įsiūdama net vielutės lankelį. Kazimiera  labai  veikli moteris, energijos jai gali pavydėti net jauni. Ji dalyvauja Šilalės dekanato „Carito“, Šilalės krašto neįgaliųjų sąjungos, Lietuvos pensininkų sąjungos ,,Bočiai” Šilalės rajono bendrijos veikloje, yra Šilalės Trečiojo amžiaus universiteto klausytoja (šiuo metu ši veikla pristabdyta dėl pandemijos). Tačiau surado laiko ir atsiliepė į savivaldybės kvietimą.

Meras ir mero pavaduotojas  pasveikino K. Judvytienę su artėjančiomis šv. Velykomis.

Mero patarėja
Asta Gestautienė