Praėjusią savaitę Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis, jo pavaduotojas Tadas Bartkus, Administracijos direktorius Valdemaras Jasevičius ir jo pavaduotojas Osvaldas Šarmavičius dalyvavo nuotoliniame pasitarime su seniūnijų seniūnais. Pasitarimo tikslas – aptarti aktualius klausimus, susijusius su kelių priežiūra, aplinkos apsauga ir kapinių priežiūra.

Seniūnai pateikė duomenis apie nugreideriuotus ir dar planuojamus nugreideriuoti kelius. Vienos seniūnijos darbus planuoja baigti dar šią savaitę, kitos juos pradės ir baigs artimiausiomis dienomis. Kalbėta ir apie kelių duobių tvarkymo bei žvyravimo darbus.

Kita ne ką mažiau aktuali tema – kapinių priežiūra. Iki šiol šiuos darbus atlikdavo seniūnijų darbuotojai, tačiau nuo šių metų liepos mėnesio šios funkcijos turėtų pareiti UAB „Gedmina“. Kartu su pasitarime dalyvavusiu bendrovės direktoriumi Donatu Grigaliu kalbėta apie šių funkcijų perdavimo procesą, seniūnų prašyta pateikti turimos įrangos ir įrankių sąrašą, kuriuos galėtų perduoti bendrovei. Sutarta, jog artimiausiu metu D. Grigalis susitiks su seniūnais ir aptars visus su funkcijų perdavimu susijusius klausimus.

Kaimo reikalų ir aplinkosaugos skyriaus vedėja Virginija Bukauskienė seniūnams priminė, kad jie iki balandžio 26 d. pagal Aplinkos apsaugos rėmimo specialiąją programą gali teikti paraiškas. Taip pat kalbėta apie draudimą paukščių veisimosi laiku kirsti ir genėti saugotinus medžius. V. Bukauskienė prašė priminti seniūnijų gyventojams, jog šis draudimas galioja iki rugpjūčio 1 d. Draudimas kirsti ir genėti saugotinus medžius netaikomas tada, kai jie kelia grėsmę žmonių gyvybei, sveikatai, turtui, saugiam eismui, saugiam elektros energijos, šilumos, dujų, naftos ir jos produktų tiekimo atnaujinimui. Kita išimtis – kai pateikiama eksperto, baigusio biologijos krypties studijas ir įgijusio kompetencijų ornitologijos srityje, pažyma, kad kertamame ir (ar) greta augančiuose medžiuose nėra besiveisiančių laukinių paukščių. Saugotinus medžius leidžiama genėti, jeigu genimų šakų skersmuo (pjūvio vietoje) yra ne didesnis kaip 5 cm.

Pasitarimo metu Administracijos direktorius V. Jasevičius iškėlė problemą dėl šiukšlių palikimo tam neskirtose vietose. Pakelėse, miškuose ir kitose atokesnėse vietose neatsakingi gyventojai palieka įvairias atliekas: padangas, statybines medžiagas, butelius ir kt. Siekiant kovoti su šia problema, planuojama įsigyti kilnojamųjų vaizdo stebėjimo kamerų ir taip išaiškinti pažeidėjus. Kai kurios seniūnijos tokias kameras jau turi ir spėjo pasidžiaugti rezultatais.

Nuotolinio susitikimo dalyviai taip pat kalbėjo apie melioraciją, akciją „Darom“, aptarė kitus aktualius klausimus.

Veiklos administravimo skyriaus
atstovė spaudai Rūta Budrė